spot_img

Nedavno objavljeno

Art ambasadorica

Na Internacionalnoj izložbi upriličenoj u Dubaiju pod pokroviteljstvom UNESCO-a i u saradnji sa Zeearts Gallery Dubai, naša umjetnica Alisa Teletović po drugi put je predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Na ovoj velikoj izložbi s temom inspirativne inkluzije predstavilo se ukupno 108 zemalja te isto toliko umjetnika a naša Alisa Teletović je prezentirala svoje poznate minijature Michice. “Minijature Lica su imale zadatak da inspirišu razlike i sličnosti ljudi na svijetu i pokažu složenost nas samih i društva u kojem živimo. Kroz naša lica na kojima se ogledaju naša unutarnja stanja, simbolizira se kontinuitet mog kreativnog putovanja na kojem istražujem ekspresivne mogućnosti kombinovanih tehnika/medija u području moderne umjetnosti i slikarstva”, kaže umjetnica.
Alisina Lica predstavljaju snažan izraz najdubljih emotivnih stanja, sadržavaju krhkost, nadu i naglašenost empatije za različitost. “Kad se suočavamo sa negativnim aspektima društvene stvarnosti, stvaralački čin se pojavljuje kao utočište slobode, zahtijevajući odgovornost i ljubav prema svima. Male minijature kao velike promjene koje bi otvorile našu percepciju.”

Alisa Teletović u Dubaiju

Latest Posts

Raport

spot_img