Nedavno objavljeno

Zakoračite u novu eru AI mobilnih telefona sa Samsung Galaxy S24 serijom

Dizajniran da osnaži svakodnevno iskustvo, od komunikacije bez prepreka i kreativnosti do snage za više mogućnosti, Galaxy AI transformiše legendarnu S seriju za budućnost.

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ i Galaxy S24, oslobađajući nova mobilna iskustva s Galaxy AI[i][ii]. Galaxy S serija vodi u novu eru koja će zauvijek promijeniti način na koji mobilni uređaji osnažuju korisnike. AI pojačava gotovo svako iskustvo uz seriju Galaxy S24, od omogućavanja komunikacije bez prepreka s inteligentnim prevodima teksta i poziva do maksimalnog uzdizanja kreativne slobode s Galaxy ProVisual Engine, te postavljanja novog standarda za pretraživanje koji će promijeniti način na koji Galaxy korisnici otkrivaju svijet oko sebe.

 

“Serija Galaxy S24 transformiše našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeću deceniju mobilnih inovacija”, izjavio je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja Mobile eXperience Business u kompaniji Samsung Electronics. “Galaxy AI1 je izgrađen po našem inovacijskom nasljedstvu i dubokom razumijevanju načina na koji ljudi koriste svoje telefone. S uzbuđenjem čekamo da vidimo kako naši korisnici širom svijeta jačaju svoje svakodnevne živote pomoću Galaxy AI da bi otvorili nove mogućnosti.”

Neka svakodnevna iskustva postanu epska

Galaxy AI1 predstavlja smislenu inteligenciju usmjerenu na poboljšanje svakog dijela života, a posebno najosnovnije uloge telefona: komunikacije. Kada trebate komunicirati prkoseći jezičkim barijerama, Galaxy S24 to olakšava više nego ikad. Razgovarajte sa učenikom ili kolegom iz inostranstva. Napravite  rezervaciju dok ste na odmoru u inostranstvu. Sve to je moguće uz pomoć Live Translate[iii], dvosmjernih glasovnih i tekstualnih prijevoda telefonskih poziva u stvarnom vremenu u okviru  matične aplikacije. Nisu potrebne aplikacije trećih strana, a AI na uređaju osigurava potpunu privatnost razgovora.

Uz Interpreter, razgovori uživo se mogu trenutno prevesti na podijeljenom ekranu tako da osobe koje stoje jedna naspram druge mogu pročitati tekstualnu transkripciju onoga što je druga osoba rekla. On funkcioniše čak i bez mobilnih podataka ili Wi-Fi veze.

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist može pomoći da se usavrše tonovi razgovora kako bi se osiguralo da komunikacija zvuči onako kako je zamišljeno: kao ljubazna poruka kolegi ili kratka i privlačna fraza za natpis na društvenim mrežama[iv]. AI ugrađen u Samsung tastaturu također može da prevodi poruke, emailove i još mnogo toga u realnom vremenu na 13 jezika[v]. U automobilu, Android Auto[vi] će automatski sumirati dolazne poruke i predložiti relevantne odgovore i radnje, poput slanja vašeg predviđenog vremena dolaska (ETA), tako da možete ostati povezani dok ste istovremeno fokusirani na cestu.

Organizacija također dobija veliki podsticaj uz Note Assist[vii] u aplikaciji Samsung Notes, koji sadrži rezimee generisane vještačkom inteligencijom, kreirane šablone koji pojednostavljuju bilješke sa unaprijed napravljenim formatima i kreiranje omota da bi se bilješke lako uočile uz kratki pregled. Za glasovne snimke, čak i kada postoji više zvučnika, Transcript Assist[viii] koristi AI Speech-to-Text tehnologiju da bi transkribovao, sumirao, pa čak i preveo snimke.

- Advertisement -

 

Komunikacija nije jedini način na koji Galaxy S24 prenosi osnovne prednosti telefona u budućnost. Online pretraživanje promijenilo je gotovo svaki aspekt života. Galaxy S24 označava prekretnicu u historiji pretraživanja kao prvi telefon koji je debitovao s intuitivnim pokretima vođenim Circle to Search[ix] sa Googleom. Da bi korisnicima Galaxy uređaja  pružio nevjerovatan novi alat, Galaxy se obratio svjetskom lideru pretraživanja, Googleu, i time otvorio nove oblike pretraživanja. Dugim pritiskom na home tipku možete zaokružiti, označavati, šarati ili dodirivati bilo šta na ekranu Galaxy S24 da biste vidjeli korisne, visokokvalitetne rezultate pretrage. Ako vidite prekrasan orijentir u pozadini objave vašeg prijatelja na društvenim mrežama ili iznenađujuću zabavnu činjenicu na YouTube Shorts, možete brzo saznati više – bez napuštanja aplikacije u kojoj se nalazite. I ovisno o tome gdje se nalazite, za određena pretraživanja moći ćete vidjeti generativne preglede zasnovane na vještačkoj inteligenciji koji pružaju korisne informacije i sadržaj prikupljen s cijele mreže te postavljati složenija i specifičnija pitanja. To je tako jednostavno i tako legendarno.

Oslobodite kreativnost da biste otkrili svijet na nove načine

ProVisual Engine[x] telefona Galaxy S24 je sveobuhvatan paket alata koje pokreće AI a koji transformišu mogućnosti snimanja slika i maksimizuju kreativnu slobodu na svakom koraku, od postavljanja snimke pa sve do dijeljenja na društvenim mrežama. Drhtave, pikselizovane slike snimljene izdaleka su davna prošlost. Quad Tele System Galaxy S24 Ultra, s novim objektivom s optičkim zumom od 5x, funkcioniše sa senzorom od 50MP kako bi omogućio performance optičkog zuma od 2x, 3x, 5x do 10x[xi] zahvaljujući Adaptive Pixel Sensoru. Slike također pokazuju kristalno jasne rezultate pri 100x s poboljšanim digitalnim zumom.

Uz nadograđene Nightography sposobnosti, fotografije i videosnimci snimljeni na Galaxy S24 Space Zoomu su sjajni u svim uslovima, čak i kada su zumirani. Uhvatite više svjetla u prigušenim uslovima s Galaxy S24 Ultra većom veličinom piksela, sada 1,4 um, što je 60% veće[xii] u poređenju s prethodnim modelom[xiii]. Zamućenje je smanjeno na Galaxy S24 Ultra sa širim uglovima optičkog stabilizatora slike (OIS) i poboljšanom kompenzacijom podrhtavanja ruke. Prilikom snimanja videosnimaka, prednja i stražnja kamera opremljene su namjenskim ISP blokom za smanjenje šuma, a Galaxy S24 analizira žiroskopske informacije da bi se razlikovalo kretanje snimatelja i subjekta. To omogućava efikasnije uklanjanje šuma i jasne videosnimke u mraku, čak i iz daljine.

Nakon što su snimljene izvrsne fotografije, inovativni Galaxy AI1 alati za uređivanje omogućavaju jednostavno uređivanje poput brisanja, ponovnog sastavljanja i preuređivanja fotografija. Za lakšu i efikasniju optimizaciju, Edit Suggestion[xiv] koristi Galaxy AI za predlaganje savršeno prikladnih podešavanja za svaku fotografiju. Kako bi korisnicima pružio još više kreativne kontrole i slobode, Generative Edit[xv] može ispuniti dijelove pozadine slike pomoću generativne vještačke inteligencije. Kada je slika kriva, AI će popuniti ivice. Kada osobu ili objekat treba lagano pomaknuti da bi bili u savršenom položaju, AI korisnicima omogućava prilagođavanje položaja subjekta i stvara savršeno uklopljenu pozadinu na njenom originalnom mjestu. Svaki put kad  Galaxy S24 koristi generativni AI za pojačavanje slike, vodeni žig će se pojaviti na slici i u metapodacima. A ako video prepun akcije treba usporiti, novi Instant Slow-mo može da generiše dodatne okvire na temelju pokreta kako bi glatko usporio trenutke prepune akcije za preciznost detalja.

Da bi se osiguralo da svaka slika bude zapanjujuća u svakoj fazi, Super HDR otkriva realistične preglede čak i prije pritiska okidača. I dok je snimanje uspomena bitna funkcija na telefonu, dijeljenje uspomena sa svijetom jednako je značajno. Sada društvene aplikacije trećih strana maksimalno iskorištavaju Galaxy sistem kamera koji pokreće AI. Funkcije kamere Premium Galaxy S serije sada se direktno integrišu s mobilnim aplikacijama, poput Instagrama, u HDR-u kako bi se podigao nivo dijeljenja na društvenim mrežama[xvi]. Kada dođe vrijeme da pronađete sliku u Galeriji ili na društvenoj aplikaciji, fotografije se također prikazuju u Super HDR-u za realističniji raspon osvijetljenosti, boja i kontrasta analizom istaknutih dijelova slika.

Najinteligentnije Galaxy iskustvo ikada, uz vrhunske performanse

Kako vještačka inteligencija postaje sve važniji dio svakodnevnog života, snaga performansi mora da bude izvanredna da bi se zadovoljili zahtjevi. Igre, snimanje i uređivanje videosnimaka za teške uslove rada. Prelazak između pet aplikacija dok planirate putovanje. Bez obzira na zadatak, Galaxy S24 pruža nevjerovatno iskustvo zahvaljujući poboljšanjima u svom čipsetu[xvii], ekranu i više. Svaki Galaxy S24 Ultra opremljen je Snapdragon® 8 Gen 3 mobilnom platformom za Galaxy[xviii]. Ovaj čipset koji je posebno optimizovan za Galaxy korisnike, donosi izvanredna NPU poboljšanja za nevjerovatno efikasnu AI obradu. U sva tri modela Galaxy S24, prilagodljive stope osvježavanja od 1-120 Hz također poboljšavaju efikasnost performansi.

Galaxy gaming je snažniji zahvaljujući hardverskim i softverskim poboljšanjima. Svi modeli serije Galaxy S24 mogu se pohvaliti optimalnim sistemom toplotne kontrole s maksimalno 1,9 puta većom vapor chamber[xix], čime se poboljšava površinska temperatura uređajauz maksimalnu snagu održivih perfromansi. Praćenje zraka omogućuje realistične slike s vrhunskim efektom sjene i refleksije. A kroz saradnju s vodećim partnerima za igranje igara, Galaxy S24 omogućava korisnicima da uživaju u optimizovanijim popularnim globalnim mobilnim igrama.

Vizuali su živopisniji i zadivljujući na najsvjetlijem Galaxy ekranu ikada[xx]. Galaxy S24 postiže najveću osvijetljenost od 2600 nita i pruža poboljšanu vidljivost na otvorenom uz Vision Booster.

Na ekranu, Corning® Gorilla® Armor[xxi] u Galaxy S24 Ultra je optički poboljšan i transformisan na molekularnom nivou, poboljšavajući izdržljivost za 50% i čineći ga četiri puta otpornijim na ogrebotine. Omogućava dramatično smanjenje odsjaja do 75% u širokom rasponu uslova osvjetljenja, osiguravajući jednostavno i ugodno iskustvo gledanja.

U cijeloj seriji Galaxy S24, poboljšanja dizajna s tanjim i ravnomjernijim okvirima olakšavaju uranjanje u bilo koje iskustvo gledanja i omogućavaju veće ekrane na 6,7-inčnim Galaxy S24+ i 6,2-inčnim ekranima Galaxy S24 unutar istih specifikacija veličine[xxii]. Galaxy S24 Ultra ima ravniji ekran od 6,8 inča, optimizovan ne samo za gledanje već i za produktivnost. Osim toga, Galaxy S24+ sada podržava isti nivo QHD+ koji je dostupan na Galaxy S24 Ultra.

Napredna sigurnost pruža korisniku mogućnost izbora i uliva povjerenje

Zaštićen sistemom Samsung Knox, Galaxy odbrambenom, višeslojnom sigurnosnom platformom, Galaxy S24 čuva kritične informacije i štiti od ranjivosti sa end-to-end pomoću potpuno bezbjednog hardverom, otkrivanjem prijetnji u stvarnom vremenu i zajedničkom zaštitom.

Dugogodišnja predanost kompanije Samsung da korisnicima omogući izbor i kontrolu nad njihovim uređajima nastavlja se i u eri vještačke inteligencije. Korisnici telefona Galaxy S24 imaju potpunu kontrolu nad time koliko će svojim podacima dopustiti da poboljšaju AI iskustva, putem podešavanja Napredne inteligencije koje mogu onemogućiti online obradu podataka za AI funkcije.[xxiii]

Knox Matrix[xxiv] vizija sigurne, povezane budućnosti bez lozinki također je unaprijeđena pomoću  pristupnih ključeva. Pristupni ključevi (passkeys) omogućavaju praktičan i siguran pristup korisnikovim registriranim web stranicama i aplikacijama na svim njihovim pouzdanim uređajima putem digitalnih akreditiva, pomažući u zaštiti od phishing napada. Poboljšana zaštita podataka nudi end-to-end enkripciju kada korisnici naprave sigurnosno kopiranje, sinhronizuju ili vraćaju svoje podatke sa aplikacijom Samsung Cloud, omogućavajući korisnicima Galaxy S24 da se povežu s drugim uređajima dok ostaju sinhronizovani i sigurni. Ovo osigurava da se podaci mogu šifrovati ili dešifrovati samo na uređajima korisnika, što znači da ih niko ne može vidjeti osim korisnika, čak i ako je server ugrožen ili su detalji o nalogu ukradeni. A ako se izgubi pristup pouzdanom uređaju, kod za oporavak može da spriječi gubitak podataka. Galaxy S24 je također zaštićen Samsung opsežnom listom inovativnih funkcija sigurnosti i privatnosti, uključujući Knox Vault, sigurnosnu i kontrolnu tablu za privatnost, automatski blokator, siguran Wi-Fi i Private Share, režim održavanja i još mnogo toga.

 

Sljedeća etapa Samsung ekološkog putovanja

Uspostavljanje nove kategorije mobilnih također znači ponovno preispitivanje o tome kako je Galaxy tehnologija dizajnirana i upakovana da učini više koristeći manje za dobrobit ljudi i planete. Galaxy S24 nastavlja povećavati raznovrsnost recikliranih materijala u Galaxy uređajima primjenom reciklirane plastike, stakla i aluminija na unutrašnje i vanjske komponente[xxv]. Ovi napori također idu korak dalje. Prvi put Galaxy S24 sadrži komponente izrađene od recikliranog kobalta i rijetkih zemljanih elemenata[xxvi]. U Galaxy S24 Ultra, minimalno 50% recikliranog kobalta je korišteno u bateriji[xxvii], a 100% recikliranih rijetkih zemljanih elemenata je ugrađeno u zvučnike[xxviii].

Galaxy S24 je također prva Galaxy S serija koja je osmišljena od recikliranog čelika i termoplastičnog poliuretana (TPU). Galaxy S24 Ultra sadrži najmanje 40% recikliranog čelika u zvučnicima[xxix] i uključuje najmanje 10% recikliranog TPU-a prije upotrebe u bočnim tipkama i tipkama za jačinu zvuka. Dodatno, svaki Galaxy S24 dolazi u kutiji za pakovanje napravljenoj od 100% recikliranog papirnog materijala. Na kraju, Galaxy S24 ima UL ECOLOGO® certifikat[xxx], a njegov ugljični otisak je izmjerio i verifikovao The Carbon Trust.[xxxi]

[xxxii][xxxiii]

Preciznost, tehnologija i elegancija u svakom detalju

Galaxy S24 Ultra je prvi Galaxy telefon koji ima okvir od titanija[xxxiv], čime se povećava izdržljivost i dugovječnost uređaja. Znatno tanje kućište Galaxy S24 Ultra omogućava bolje iskustvo u pokretu uz ugodnije držanje. Na Galaxy S24+ i Galaxy S24, modernizovani One-mass dizajn zadovoljava više estetski standard s besprijekornom vezom između stražnjeg poklopca uređaja i bočnog okvira. Na Galaxy S24 Ultra, boje[xxxv] uključuju: titanij sivu, titanij crnu, titanij ljubičastu i titanij žutu. Na Galaxy S24+ i Galaxy S24 boje uključuju: oniks crnu, mramorno sivu, kobalt ljubičastu i ćilibarno žutu.

Dostupnost

Pametni telefon Galaxy S24 Ultra dostupan je u titanij crnoj, titanij sivoj, titanij ljubičastoj i titanij žutoj. Modeli Galaxy S24+ i Galaxy S24 dostupni su u oniks crnoj, mramorno sivoj, kobalt ljubičastoj i žutoj ćilibaroj. Pametni telefon Galaxy S24 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.799 KM, Galaxy S24+ od 2.299 KM, a Galaxy S24 Ultra po cijeni od 2.899 KM.

Pametni telefoni iz serije Galaxy S24 dostupni su i u posebnom periodu prednarudžbe, gdje kupovinom jednog od uređaja dobijate model sa duplo većim memorijskim prostorom po cijeni osnovne varijante[xxxvi], čime se mogu postići značajne uštede. Period prednarudžbe traje od 17. do 30. januara ili do isteka zaliha, a sve informacije možete pronaći na linku.

 

 

 

 

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img