Nedavno objavljeno

Samsung stvara beskonačne mogućnosti za sportiste i gledaoce na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu uz zvaničnu temu “Otvoreno uvijek pobjeđuje”

Samsung se udružuje sa nizom inspirativnih svjetskih globalnih sportista, među kojima su Sky Brown, Johanne Defay, Madison de Rozario i Jagger Eaton, u okviru zvanične teme "Otvoreno uvijek pobjeđuje" i programa ovog brenda za Olimpijske igre u Parizu

Samsung Electronics, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, predstavio je zvaničnu temu za ovogodišnje Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu pod nazivom “Otvoreno uvijek pobjeđuje”. Ova poruka prenosi uvjerenje kompanije Samsung da, uz otvoren um, svako novo iskustvo postaje značajno dostignuće koje otvara nove perspektive i beskonačne mogućnosti. Poslužit će kao središte Samsung programa za Pariz 2024. godine, putem različitih aktivacija prije i tokom Igara, kao i uz pomoć istaknutih ambasadora sporta Samsung Galaxy tima.

“Samsung odražava olimpijski duh i omogućava značajno povezivanje, još od svojih prvih Olimpijskih igara 1988. godine”, izjavila je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i direktorica marketinga u sektoru za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics. “Najnovije Samsung inovacije i tehnologije će tokom Pariza 2024. godine podržati organizovanje Igara i pomoći da se ispuni obećanje da će ovo biti najotvorenije Igre do sada. Poruka ovog brenda koja glasi ‘Otvoreno uvijek pobjeđuje’ oslikava usklađene vrijednosti i bit će dio Samsung programa za Pariz 2024.”

Članovi Samsung Galaxy tima će biti glavni prenosioci poruke “Otvoreno uvijek pobjeđuje” i pokazati tokom priprema kako Samsung pomaže sportistima i gledaocima da budu otvoreni za nove mogućnosti zahvaljujući njegovim tehnologijama. Svaki sportista u Samsung Galaxy timu, u kojem je britanska zvijezda u skejtbordu i dugogodišnja brend ambasadorka Sky Brown, iz prve ruke zna da otvoren način razmišljanja vodi do pobjede, i u sportu i van njega.

“Samsung unapređuje doživljaj Olimpijskih i Paraolimpijskih igara – i podržava sportiste – već skoro četiri decenije”, izjavio je Tony Estranguet, predsjednik OI u Parizu. “Naša težnja je da organizujemo ‘široko otvorene Igre’ i sigurni smo da će duboko ukorijenjena vjera kompanije Samsung u otvorenost i njegova inovativna mobilna tehnologija imati ključnu ulogu na Igrama u Parizu. Zajedno ćemo sa ponosom da angažujemo, inspirišemo i unaprijedimo Olimpijske i Paraolimpijske igre i za sportiste i za gledaoce.”

Samsung Galaxy tim za Pariz 2024

Samsung Galaxy tim za Pariz 2024 se sastoji od više od 25 olimpijaca i paraolimpijaca – među kojima su britanska skejtborderka Sky Brown, španska šampionka u badmintonu Carolina Marin, francuski skejtbord heroj Aurélien Giraud, američka brejkdenserka Grace “Sunny” Choi, njemački parasprinter Johannes Floors, južnokorejska fudbalska legenda Son Heung-min i drugi. Nekoliko sportista dolazi iz najmlađih olimpijskih sportova – skejtborda, surfovanja i brejkdensa – koji, kao i Samsung, dijele suštinske vrijednosti otvorenog načina razmišljanja i samoizražavanja.

“Ponosni smo što podržavamo ovaj nevjerovatan tim sportista i želimo im dobrodošlicu u Samsung porodicu”, dodala je Choi. “Oni su ne samo inspirativne osobe, na terenu i van njega, već i utiču na svoje zajednice i buduću generaciju. Zajedno sa Samsung Galaxy timom, izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da podstaknemo gledaoce širom svijeta da se otvore prema novim mogućnostima u svakodnevnom životu.”

U timu je i 15-godišnja skejtborderka Rayssa Leal, koja je postala najmlađa učesnica Olimpijskih igra iz Brazila kada je osvojila srebro 2020. godine u Tokiju, Kim Ye-ri, južnokorejska brejkdenserka “bez granica” koja je prevazišla oštećenje sluha i dospjela u sam vrh ovog sporta, Jagger Eaton (SAD) koji promoviše skejtbord kulturu otvorenog načina razmišljanja, surferi Johanne Defay (Francuska), John John Florence (SAD) i Jack Robinson (Australija) koji su ne samo žestoki rivali na talasima, već i žestoki borci za zaštitu okeana i klime, kao i paraolimpijci Madison de Rozario (Australija) i Ugo Didier (Francuska) koji koriste svoje platforme da promovišu dostupnost i inkluzivnost u sportu i društvu.

“Samsung je već dugo dio Paraolimpijskih igara i jedna od najvećih privilegija za paraolimpijca je da postane partner brenda koji se tako energično zalaže za paraolimpijski pokret. Tehnologija danas ima ogromnu ulogu, naročito u paraolimpijskim i ženskim sportovima. Mogućnost direktne interakcije sa gledaocima je više doprinijela bržem napretku pokreta od svega drugog”, rekla je Madison de Rozario.

“Presretna sam što sam dio Samsung Galaxy tima. ‘Otvoreno uvijek pobjeđuje’ me podsjeća na otvoren način razmišljanja koji može da se stekne kroz takmičenje – nekad pobijedimo, nekad izgubimo, što predstavlja izazov za brojne aspekte onoga ko smo. Mnogo razmišljamo o tome kako možemo da napredujemo i mislim da je to oblik otvorenog načina razmišljanja”, izjavila je Johanne Defay.

- Advertisement -

“Mnogo mi znači to što sam dio Samsung Galaxy tima. Kao neko ko pristupa skejtbordu na drugačiji način, imati priliku biti dio brenda koji radi isto to, je neverovatno. Za mene ‘Otvoreno uvijek pobjeđuje’ znači inkluziju svih. Mislim da su Olimpijske igre ne samo sjajna prilika za sve da se okupe i navijaju za svoju zemlju, već i mogućnost da rade ono što vole na svjetskoj sceni. Ja uvijek ostajem otvoren prema skejtbordu jer smatram da je to jedna od aktivnosti sa najotvorenijim načinom razmišljanja kojom možete da se bavite”, rekao je Jagger Eaton.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img