Nedavno objavljeno

Ćufte od cvekle sa sirom

POTREBNO:
400 g cvekle,
200 g feta sira,
luk,
česno bijelog luka,
jaje,
so,
biber,
2 kašičice sjeckanog začinskog bilja,
60 g prezle,
50 g sjeckanih oraha,
kašika susama,
100 g rukole,
maslinovo ulje, limunov sok

PRIPREMA: Na lim obložen aluminijskom folijom stavite veće komade oguljene cvekle. Začinite je s malo maslinovog ulja, soli i sjeckanim začinskim biljem. Pecite je na 220 °C oko 45 minuta. Ohladite i naribajte, pomiješajte s izmrvljenom fetom, solju, biberom, jajima, susamom, orasima i prezlom. Oblikujte loptice i stavite ih u rernu oko 15 minuta. Ohladite i poslužite uz rukolu te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport