Nedavno objavljeno

Pile s lukom u bijelom vinu

(za 4 osobe)

POTREBNO:
Pile (oko 1,2 kg),
800 g luka,
pakovanje lisnatog tijesta,
česan bijelog luka,
40 g putera,
1 bjelance,
1 dl bijelog vina,
pola šolje supe,
malo svježe majčine dušice i ruzmarina,
so i biber

PRIPREMA: Cijeli oguljen luk propržiti na 20 g putera, posoliti, preliti vinom i pržiti oko 20 minuta na laganoj vatri. Pile oprati, dobro posušiti, iznutra posoliti i pobiberiti, te u unutrašnjost staviti zgnječen bijeli luk i začinsko bilje, a svana premazati ostatkom putera. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Prebaciti pile u dublju vatrostalnu zdjelu i preliti vrućom supom. Rub zdjele premazati bjelancetom, pile prekriti istanjenim lisnatim tijestom, a krajeve dobro pričvrstiti prstima za zdjelu. Peći pola sata na 190 stepeni.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img