Nedavno objavljeno

Kako pomoći anksioznom psu

Psi, baš kao i ljudi, doživljavaju širok spektar emocija, a to uključuje i anksioznost. Ovo stanje uznemirenosti kod pasa može utjecati na njihovu sposobnost učenja, kao i na njihove reakcije na nove pojave. Uobičajene manifestacije anksioznosti kod pasa uključuju destruktivno ponašanje kod kuće i agresivnost prema strancima.

Da biste pomogli anksioznom psu, ključno je prepoznati okidače straha, bilo da je to strah od drugih pasa, strah od odvajanja ili stres tijekom grmljavinskih oluja.

Stručnjaci American Kennel Cluba izdvojili su 10 strategija za ublažavanje anksioznosti kod pasa. Njihove savjete možete pročitati u nastavku.

1. Identificirajte uzrok

Važno je prepoznati porijeklo anksioznosti psa. Ona može proizaći iz različitih strahova, nedostatka socijalizacije ili čak smanjivanja kognitivnih sposobnosti kod starijih pasa. Važno je promatrati ponašanje psa i konsultovati veterinara.

2. Prepoznajte rane znakove anksioznosti

Rana intervencija je ključna. Upoznajte se s početnim znakovima anksioznosti kod pasa, kao što su oblizivanje usana ili povlačenje ušiju unatrag. Ako brzo reagujete na ove znakove, možete spriječiti eskalaciju.

3. Izgradite samopouzdanje

Rad na samopouzdanju vašeg psa može mu pomoći da se nosi sa situacijama koje izazivaju strah. Uspostavite dosljednu rutinu hranjena i šetanja, naučite psa da sluša naredbe kako bi dobio nagradu i razmislite o uključivanju u pseće sportove.

4. Naučite svog psa da se opusti

Naučite svog psa da se opusti na vašu zapovijed. Prvo ga trenirajte u mirnom okruženju, a zatim postupno uvedite distrakcije.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img