Nedavno objavljeno

Čokoladna eksplozija: Zimska poslastica!

Dragi ljubitelji slatkiša, spremite se za nezaboravno gastronomsko iskustvo jer danas dijelimo recept za tortu koja će vas odvesti na putovanje kroz čaroliju okusa – lješnjak-torta s neodoljivim čokoladnim filom. Ova poslastica kombinuje hrskavost lješnika s mekoćom čokoladnog filma, stvarajući savršenu harmoniju okusa. Sa slojem bijele i crne čokolade na vrhu, ova torta ne samo da će zadovoljiti vaša nepca, već će i očarati vaše oči. Slijedite korake niže i pripremite se za slatki raj!

Recept:

Kora:

  • 4 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 80 gr mljevenog lješnjaka
  • Prstohvat praška za pecivo

Fil:

  • 400 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanilije
  • 50 gr gustina
  • 100 gr čokolade
  • 200 gr putera

Dekoracija:

  • 150 gr bijele čokolade
  • 100 gr crne čokolade

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, lješnjake i prašak za pecivo. Pecite koru.
  2. Skuhajte fil od mlijeka, jaja, šećera, vanile, gustina, čokolade i putera.
  3. Filujte koru s pripremljenim filom.
  4. Otopite bijelu i crnu čokoladu, ukrasite tortu po želji.

Ova torta će zadovoljiti sva vaša čula, pa uživajte u svakom zalogaju ove slatke rapsodije!

 

@goodfood.milica PANJ TORTA Novogodisnja čarolija počinje, decembar je, vreme kada i kič postaje prihvatljiviji, kada zavladaju šljiokice, perlice, svetleće lampice. Ne, nije rano za ovakve objave, treba imati sve ideje na jednom mestu i onda kada se dovoljno približi Nova godina, dočekati je finim specijalitetima. Obožavam da se igram, svu svoju kreativnost volim da iskažem kroz kuhinju. To sam nasledila od mame jer se dobro sećam kad je ona pripremala panj tortu i ukrašavala je sa puno ljubavi. Za tortu je potrebno: Kora: • 4 jaja • 3 kasike šećera • 1 kašika brašna • 80 gr mlevenog lešnika • Prstohvat praška za pecivo Fil: • 400 ml mleka • 2 jaja • 4 kašike šecera • 1 kašika ekstrata vanile • 50 gr gustina • 100 gr čokolade • 200 gr putera Dekoracija: • 150 gr bele čokolade • 100 gr crne čokolade • Malo ribizla • Grančice bora i šišarke Umititi jaja i šecer za koru, nije potrebno čvrsto umutiti. Dodati brašno, pzp i lešnike pa mutiti još kratko da se sjedini. Izliti na veliki pleh od šporeta obložen pek-papirom i peći 25 minuta na 180 stepeni. Kad se ispeče urolati u vlažnu krpu da bi dobilo formu rolata. Za krem ugrejati mleko i u njega dodati umućena jaja sa šećerom, gustinom i vanilom, skuvati dok se ne zgusne, pa ohladiti. Kad se ohladi dodati otopljenu čokoladu i omekšao puter pa sjediniti sve lepo. Filovati rolat, iseći jedan manji deo pa oblikovati panj. Na plastičnu foliju koju smo malo nabrali sipati otopljenu belu čokoladu i razmazati po foliji i ostaviti da se ohladi. Nakon toga razvući lepo foliju i pojaviće se pukotine u beloj čokoladi, u pukotine sipati crnu čokoladu, lepo popuniti i ostaviti da se ohladi, uviti rolat u čokoladu i ostaviti tako da se stegne. Pred serviranje skinuti foliju i ukrasiti grančicama, šišarkama i ribizlama. Kako vam se dopada? #panjtorta #cake #chrismascake #chrismas #newyear #newyeardecor #dekoracija #torta #rolat #novagodina #bozic #ribizle #bor #jelka #fooddecor #dekoracijahrane #receptizanovugodinu #recepti #carolija #magic ♬ Christmas (60 Sec)(1366314) – TimTaj

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img