spot_img

Nedavno objavljeno

MUST HAVE TRENDOVI ZA ŠMINKU OVE JESENI

S obzirom na to da je jesen počela, trendovi koji se vežu za šminku ove sezone su inspirisani supermodelima 90-ih. Make-up look-ovi koji dominiraju pistama za jesen uključuju prepoznatljive elemente poput naglašenih usana, grunge glamura, dubokih očiju i prirodne kože.

KOŽA

Najnoviji trend za kožu je poznat kao “vampirska koža”. Ovaj izgled obuhvata sjajni i svjetlucavi završetak koji daje koži zdrav i blistav sjaj. Da biste postigli ovaj efekat, pomiješajte jednake dijelove tekuće podloge i tekućih svjetlucavih proizvoda, a zatim tu kombinaciju nanesite spužvom ili četkom.

OČI

Ništa ne oživljava šminku 90-ih poput paleta smeđih nijansi. Da biste postigli modernu verziju ovog inspirisanog izgleda, odaberite smeđe nijanse i stvorite zamagljeni, odnosno dubok efekat očiju. To će stvoriti iluziju većih i svjetlijih očiju.

LICE

Tečni highlighteri su veliki trend ove jeseni, a fokus se često stavlja na sljepoočnice i orbitalnu kost umjesto na obraze. Da biste postigli definiciju i ugao izgleda sve do sljepoočnica za izvajan i isklesan izgled, koristite tečni highlighter. Za mekši i sanjiv izgled, možete stvoriti C-oblik od sljepoočnica do visoke tačke jagodične kosti.

USNE

Za postizanje izgleda usana supermodela iz 90-ih, možete koristiti tamniju olovku za usne koja će oblikovati usne, a zatim je upariti s ružem svjetlije nijanse. Ova tehnika će poboljšati punoću usana i stvoriti iluziju većih usana. Počnite s hidratacijom i pilingom usana, nanesite olovku oko prirodne linije usana do uglova usta, a zatim nanesite ruž na sredinu usana ispod olovke za usne. Tako ćete postići trendi izgled usana inspirisan 90-ima.

Boje koje se posebno ističu u ovim trendovima su smeđa, bordo, bogate bobičaste nijanse i kestenjaste boje.

Latest Posts

Raport

spot_img