spot_img

Samsung donosi iskustvo najnovijih Galaxy Z Fold5 i Z Flip5 mobilnih telefona, serije Tab S9 i Watch6 satova na uređaje prethodnih generacija

spot_img

Samsung donosi odabrane funkcije najnovijeg One UI na uređaje prethodnih generacija[1] putem novog ažuriranja. Ovaj značajan korak je dio aktuelne misije kompanije da unaprijedi Galaxy ekosistem za maksimalnu mobilnu produktivnost korisnika i iskustvo zabave. Ažuriranje će pomoći da vodeće inovacije uvedene na Galaxy Z Fold5, Z Flip5, seriji Tab S9 i seriji Watch6 stignu do većeg broja korisnika širom svijeta.

Kako bi se korisnicima obezbijedilo savršenije i unaprijeđeno iskustvo korištenja uređaja, ažuriranje softvera One UI 5.1.1 dolazi na uređaje Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 od ovog mjeseca, a zatim postepeno i na uređaje Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 i Z Flip. Korisnici tableta Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 i Tab Active 4 Pro će također uživati u nekoliko novih funkcija u okviru ažuriranja One UI 5.1.1. Pored toga, korisnici Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 i Watch4 Classic satova će uživati u ključnim novinama u okviru ažuriranja One UI 5 Watch.

U nastavku pročitajte detalje o ovim ažuriranjima koji vam donose potpuno novi nivo inovacija i produktivnosti.

Otvorite nove načine za interakciju sa svojim uređajem

One UI 5.1.1 pomaže korisnicima modela telefona Galaxy Z Flip4 i Z Fold4 da lakše nego ikada prije uživaju u omiljenim medijima i sadržajima uz fleksibilan režim rada[2], zahvaljujući nizu poboljšanih funkcija i karakteristika.

Uz ovo ažuriranje vam je sada jednostavnije da prikažete ili sakrijete panel fleksibilnog režima rada. Kada sklapate telefon u fleksibilnom režimu2, ikonica panela će lebdjeti na ekranu, što vam omogućava lak pristup. Uživajte u personalizovanijem iskustvu korištenja panela fleksibilnog režima tako što ćete jednostavno prevlačiti i ispuštati ikonicu na toolbar. Ovaj prilagodljivi panel omogućava korisnicima lak pristup funkcijama kao što su višestruki prozor 3, podloga osjetljiva na dodir, slikanje ekrana i drugo.

Uz novo ažuriranje, taster za pokretanje medija se nalazi na zgodnom mjestu kada se aktivira fleksibilni režim rada, zajedno sa pristupom premotavanju unaprijed i unazad ubrzanim za 10 sekundi. Također možete da pritisnete ispod zapisa kako biste traku sadržaja pomjerali naprijed ili nazad. Kada uživate u filmu u fleksibilnom režimu rada2, možete da premotavate omiljeni sadržaj unaprijed ili unazad jednim dodirom svog personalizovanog toolbara na panelu fleksibilnog režima, Ili možete da otvorite novi višestruki prozor[3] da odgovorite na poruku ili pretražite recenzije na internetu bez prekida u gledanju.

Obavljajte više stvari istovremeno za raznovrsnije ikustvo korištenja uređaja

Iskustvo obavljanja više stvari odjednom za sklopive telefone i tablete će biti dodatno poboljšano. Dok uživate u videosadržaju na svom Galaxy Z Fold4, Z Flip4 ili Tab S8 uređaju, lako možete da otvorite Samsung internet u iskačućem prozoru da biste nešto pretražili, i to bez prekida emitovanja sadržaja. Kada završite sa pretraživanjem, prozor se može jednostavno prevući do ivice ekrana, gdje će se savršeno uklopiti na svoje mjesto. Ako ponovo želite da pristupite Samsung internetu, samo dodirnite to mjesto da otvorite prozor sa prethodnom lokacijom.

Možete intuitivno da prelazite sa iskačućeg na višestruki prozor pritiskom i držanjem ručice na vrhu iskačućeg prozora. Novo ažuriranje podrazumijeva lakše pokretanje i kontrolisanje ekrana, što vam omogućava da bez problema prelazite na podijeljen ekran i lako kontrolišete ekran putem jednostavnog dugog pritiska na ručicu iskačućeg prozora.

Prevlačenje i otpuštanje sa dvije ruke[4] je sada podržano na glavnom ekranu vašeg sklopivog telefona i tableta tako da možete jednom rukom da otvorite željenu aplikaciju i potom drugom prevučete fajl, ikonicu aplikacije ili neki drugi element do izabranog foldera ili lokacije. Uz ovo ažuriranje možete još brže da razmjenjujete fotografije iz svoje galerije sa prijateljem preko aplikacije za poruke.

Uz najnovije ažuriranje, korisnici uređaja Galaxy Z Fold4 i Tab S8 mogu da podignu nivo produktivnosti i posla i zabave zahvaljujući inovativnim dodacima za taskbar[5], koji sada omogućava prelazak munjevitom brzinom na čak četiri nedavne aplikacije ukupno.

Podignite svoje opšte stanje na viši nivo i izrazite svoju ličnost uz Galaxy Watch sat[6]

Ažuriranje One UI 5 Watch na serije Galaxy Watch5 i Watch4 donosi personalizovanije funkcije za dobrobit[7] koje vam pomažu da budete zdraviji, kao i prilagodljivije opcije dizajna koje mogu savršeno da se uklope u vaš način života.

Uz unaprijeđenu funkciju kontrole sna[8], korisnici mogu bolje da razumiju lične obrasce spavanja putem intuitivnijeg UI sa detaljnom analizom faktora rezultata sna[9], postojanosti sna i simbola sna u obliku životinja[10]. Korisnici također mogu da pristupaju savjetima za san 10 direktno sa svog ručnog zgloba, što im omogućava da lakše prate lični napredak i ostanu motivisani tokom dana.

Isto tako, za noćni odmor je važno organizovati okruženje pogodno za spavanje. Kad je vrijeme da se ide u krevet, vaš Galaxy Watch sat može da pomogne da se podesi odgovarajuće okruženje tako što automatski prilagođava podešavanja povezanih kućnih uređaja[11]. Pored toga, kada je uključen režim sna, aktivira se nevidljivi infracrveni LED senzor na satu da bi i najsitnija ometanja sveo na najmanju moguću mjeru.

Ažuriranje One UI 5 Watch vam omogućava da uživate u personalizovanim alatima za kondiciju putem kojih određujete i ostvarujete svoje ciljeve. Funkcija personalizovane zone srčanog ritma analizira vaše fizičke mogućnosti[12] i definiše pet optimalnih nivoa intenziteta trčanja, a pored preko 100 postojećih vrsta vježbi koje se prate, sada možete da bilježite trčanje na traci preko istoimene funkcije i čak razvijate i pratite sopstvenu rutinu vježbanja uz funkciju individualnog vježbanja. Za korisnike Galaxy Watch5 Pro sata su dostupne još unapređenije GPX funkcije[13], tako da sada mogu lakše da istražuju i osvajaju nove rute putem GPX baze podataka sa fajlovima[14]. Pored toga, možete jednostavno da pretražujete i preuzimate razne GPX fajlove ruta blizu svoje lokacije. Funkcija vježbanja na ruti je proširena i sada podržava trčanje i šetanje, kao i pješačenje i vožnju bicikla.

Pored toga, korisnici serija Galaxy Watch5 i Watch4 imaju pristup još bogatijem izboru modernih i informativnih lica sata[15] koja se savršeno uklapaju u vaš stil i ciljeve. Od ove jeseni će i korisnici Galaxy Watch Active2 i Galaxy Watch3 satova moći da uživaju u nekima od njih – Stretched time i Perpetual – kako bi sa stilom izrazili svoju ličnost.

Unaprijeđeno iskustvo Galaxy ekosistema[16]

Najnovije ažuriranje One UI poboljšava kontrolu kamere na pametnom telefonu za korisnike. Uz novo posebno dugme za brz pristup na vašem Galaxy Watch satu, možete lakše daljinski da kontrolišete uparenu kameru modela Galaxy Z Flip4 direktno sa ručnog zgloba za mijenjanje režima rada kamere i zumiranje.

[1] Izraz „uređaji prethodnih generacija“ se odnosi na one modele koji su lansirani prije Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Tab S9 i serije Watch6. Ažuriranje One UI je podržano na sljedećim generacijama uređaja: Galaxy Z Fold: Z Fold4, Z Fold3 i Z Fold2. Galaxy Z Flip: Z Flip4, Z Flip3 i Z Flip. Galaxy Tab: Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 i Tab Active 4 Pro. Galaxy Watch: Watch5, Watch5 Pro, Watch4, i Watch4 Classic. Ažuriranje softvera će prvo biti dostupno za Galaxy Z Fold4, Z Flip4, seriju Tab S8 i seriju Watch5, a potom postepeno i za ranije generacije.
[2] Fleksibilan režim rada je podržan pod uglom 75° i 115°.
[3] Može se desiti da određene aplikacije ne podržavaju višestruki prozor ili uparivanje aplikacija.
[4] Može se desiti da određene aplikacije ne podržavaju prevlačenje i otpuštanje sa dvije ruke.
[5] Funkcija taskbara je podržana samo na glavnom ekranu.
[6] Dostupnost i podrška za funkciju može da zavisi od tržišta, operatora i modela.
[7] Isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Nije namijenjeno za upotrebu u otkrivanju, dijagnostikovanju, liječenju, praćenju ili kontroli bilo kakvog medicinskog stanja ili bolesti. Informacije o zdravlju dostupne putem uređaja i/ili njegovih aplikacija ne treba smatrati medicinskim savjetima. Korisnici treba da potraže medicinski savjet od ljekara. Određene funkcije mogu da zavise od tržišta, operatora ili uparenog uređaja.
[8] Funkcije sna se koriste isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Mjerenja su namijenjena samo vašem ličnom uvidu. Za savjet se obratite medicinskom stručnjaku.
[9] Prikazano na uparenom telefonu.
[10] Zahtijeva podatke o snu od najmanje 7 dana, uključujući 2 slobodna dana.
[11] Dostupno na pametnim uređajima koji su registrovani na aplikaciji SmartThings. Neophodna je najnovija verzija mobilnih aplikacija Samsung Clock i SmartThings.
[12] Za ažuriranje svake zone srčanog ritma za trčanje na osnovu kardiopulmonarnih sposobnosti je potrebno trčati na otvorenom više od 10 minuta konstantnom brzinom od 4km/h ili brže.
[13] GPS funkcija zahtijeva internet vezu. Može da se koristi na LTE modelima bez uparenog pametnog telefona. Modeli bez LTE podrške zahtijevaju Bluetooth vezu sa uparenim pametnim telefonom.
[14] Funkcije su podržane preko mobilne aplikacije Samsung Health.
[15] Dostupnost može da zavisi od tržišta ili modela.
[16] Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i povezanih uređaja.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,935LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img