spot_img

Reakcija Sarajevo Film Festivala

Iz Sarajevo Film Festivala oglasili su se saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti

spot_img

S ciljem objektivnog informisanja javnosti i utvrđivanja činjenica o događaju od utorka, 15. augusta u okviru poslovnog foruma 29. Sarajevo Film Festivala, naglašavamo sljedeće:

Sporni film nije prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

U okviru biznis prezentacije kompanije Telekom Srbije na poslovnom forumu Festivala, najavljen je između njihovih ostalih novih projekata, i film koji je još uvijek u postprodukciji – „Heroji Halijarda“. Date su osnovne informacije o projektu i prikazana tri inserta snimljenog materijala pred oko 70 prisutnih učesnika. Sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije.

Do sada, sa svim smo partnerima komunicirali s odnosom poslovnog povjerenja materijala koji će prezentirati. Sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut. Jasno je da je ovim podmenutim revizionističkim sadržajem poslovno povjerenje narušeno.

Prihvatamo odgovornost zbog ovog neprimjerenog sadržaja i razumijemo negativne komentare javnosti.

Odlučeno je da će već od sljedećeg Festivala sve, pa i one poslovne prezentacije na Sarajevo Film Festivalu, proći selekciju programera Festivala, što do sada nije bio slučaj jer su do sada slični poslovni subjekti iz ovog sektora bili slobodni da prezentiraju ono što rade. Također, unutar organizacije će se utvrditi kako da se slične situacije ne ponove.

Sarajevo Film Festival neće dopustiti da se koristi za promociju istorijskog revizionizma bilo koje vrste.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,937LikesLikes
4,889SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img