spot_img

Nedavno objavljeno

Galaxy Watch6 je najbolji saveznik za zdrav život i kvalitetan san

Zdrav život svima bi trebalo da bude prioritet, a veliki dio postizanja ovog cilja je prisutnost fizičke aktivnosti u našim životima. Bilo da vam je cilj doći do savršene forme, održavati kondiciju ili voditi zdrav način života, fizičku aktivnost, sport ili jogu treba održavati tokom cijele godine.

Međutim, nije uvijek lako izaći iz zone komfora, zamijeniti hladno gazirano piće ledenim zelenim čajem, obući opremu i krenuti na vježbanje. Ponekad nam je potrebna dodatna motivacija i upravo zbog toga savršen prijatelj na ovom putu je jedan od najnovijih pametnih satova iz serije Galaxy Watch6, koja se ponaša kao trener i brine o vašem zdzravlju s vašeg ručnog zgloba tako što precizno prati i bilježi zdravstvene podatke.

Započnite dan provjeravanjem ciklusa spavanja

Svaki dan počinje i završava se snom, što ga čini bitnim dijelom zdravog načina života. Osim toga, dobar san je važniji od dugog sna, a novi Galaxy Watch6 prati vaše cikluse spavanja tokom cijele noći, dajući vam vizuelni prikaz ciklusa spavanja. Čim se probudite, na zglobu ćete vidjeti podatke o tome koliko minuta ste bili budni prije nego što ste zaspali, zatim o trajanju vaše REM faze prethodne noći, kao i o trajanju laganog i dubokog sna.

Sat sveobuhvatno prati vašu aktivnost dok spavate, kao što su ciklusi spavanja kroz koje prolazite, koliko puta ste se probudili, okrenuli itd., pružajući ukupni rezultat spavanja na osnovu kvaliteta vašeg sna.

Sat također može detektovati hrkanje i prikazati zasićenost kiseonikom u tijelu dok spavate. Funkcija upravljanja spavanjem Galaxy Watch6 analizira kvalitet spavanja korisnika u četiri faze na osnovu toga koliko duboko spavaju. Nakon što sat zabilježi i analizira sedam dana spavanja, aplikacija upoređuje tip spavanja korisnika s drugim postojećim obrascima spavanja. Korisnici također mogu dobiti prilagođeni vodič za obuku spavanja kako bi poboljšali svoje navike spavanja.

Pratite fizičke aktivnosti i napredak vašeg tijela

Sva vaša fizička aktivnost bit će zabilježena u vašem Galaxy Watch6, bilo da hodate, trčite, plivate, vježbate jogu ili bilo koji drugi sport, a također ćete moći pratiti svoj napredak na svom zglobu. Čak i ako zaboravite označiti početak vježbanja prije treninga, ne brinite, jer Galaxy Watch6 odmah detektuje povećanu fizičku aktivnost i prikuplja podatke. Prepoznat će vaše fizičko stanje i čuvanjem dnevnih parametara vašeg vježbanja moći će mjeriti vaš broj otkucaja srca prema vašim kapacitetima i optimizovati zonu otkucaja srca koja će vam odgovarati. Kada se ova zona postavi, moći ćete da primate obavještenja svaki put kada budete u njoj tokom vježbanja.

Kada je u pitanju vaše cjelokupno zdravlje, Galaxy Watch6 je uvijek u stanju pripravnosti za hitne slučajeve. Opremljen detektorom pada, ukoliko se to desi, Galaxy Watch6 će vas odmah pitati da li vam treba pomoć, a u slučaju da vam treba, moći ćete da aktivirate SOS dugme i pozovete hitnu pomoć, koja će već imati spremne vaše medicinske podatke.

Sat prikuplja te podatke uz pomoć senzora za analizu bioelektrične impedancije (BIA), zahvaljujući kojem ćete bolje pratiti svoje zdravlje, navike i postizanje ciljeva fizičke aktivnosti koje ste sebi postavili.

Motivišite se sa svojim Galaxy Watch6

Provođenje više vremena vani uz vježbe ili aktivnosti na otvorenom može vam pomoći da se opustite i povežete s prirodom. Galaxy Watch6 je savršen partner za vježbanje, koji vam pravi društvo i pomaže vam da ostanete motivisani tokom bilo koje aktivnosti na otvorenom.

Ako uživate u pješačenju ili vožnji bicikla na velike udaljenosti, standardne pametne funkcije zasnovane na GPS-u pomažu vam da mapirate svoju rutu, a ako ste u inostranstvu, međunarodni roaming Galaxy Watch6 vam omogućava da nastavite da koristite karte i lakše se krećete.

Ukoliko u periodu od 26. jula do 10. augusta poručite neki od novih Galaxy Watch6 satova na poklon dobijate Galaxy Buds2. Vrijednost ovog poklona je 299 KM. Više detalja o ovoj promociji potražite na sljedećem linku.

Latest Posts

Raport

spot_img