spot_img

ZONA SLAVI 15. ROĐENDAN 15. AUGUSTA NA SFF-U UZ PODRŠKU FONDACIJE ZA KINEMATOGRAFIJU

Talent agencija ZONA ove godine slavi 15 godina rada i to upravo 15. augusta na Sarajevo Film Festivalu. Tradicionalni ZONA party, kao i prethodne godine, podržat će Fondacija za kinematografiju Sarajevo, koja je i suorganizator događaja.

spot_img

ZONA party je ove godine dobio novog partnera, WOMAN.COMM CLUB, čije su članice uspješne žene iz komunikacijske i advertising industrije. Na ovaj način pravimo sponu između komunikacijske i filmske industrije sa ciljem još jače kreativne industrije kako u BiH, tako i u cijeloj regiji.

Party će biti održan prvi put u prostoru Gradske galerije „Collegium Artisticum“ što je sjajna prilika za umjetničku saradnju nekoliko institucija i realnog sektora iz kulturne industrije, a što je također podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Osim što očekujemo stotinjak glumaca koji su i protekle godine snimali filmove i serije u brojnim evropskim zemljama i ostvarili globalne uspjehe, te bili prisutni na svjetskim festivalima i TV platformama, među zvanicama bit će i gosti Sarajevo Film Festivala, reditelji, producenti, scenaristi, direktori fotografije te predstavnici komunikacijske industrije, kao i medija.

Upravo će brojni glumci ZONE imati i svoje premijere na Sarajevo Film Festivalu poput filmova „Smrt djevojčice sa žigicama“, „Samo kad se smijem“, „Bosanski lonac“, „Sirin“, „Ekskurzija“, TV serije „Frust“ a neki od njih noviminovani su i za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolje uloge u TV serijama.

Ove godine odlučili smo da akcent stavimo na ženske izvođače i umjetnike, tako da će nas zabavljati sarajevske dj-ice Ena Smajić i Adnoir a domaćica večeri bit će glumica Maja Jurić.

Pozivamo Vas da sa glumcima ZONE budete i ove godine na druženju u okviru Sarajevo Film Festivala, uz zahvalnost Fondaciji za kinematografiju Sarajevo koja je naš i ovogodišnji domaćin.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,941LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img