spot_img

Nedavno objavljeno

Oslić s paprikom

POTREBNO:
680 gr fileta oslića,
1 mala vezica majčine dušice,
fina morska so i biber,
3 velike paprike – najbolje 1 crvena, 1 narandžasta i 1 žuta (narezane na tanke ploške),
​​4 ½ kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još za prelijevanje,
¼ šolje narezanih crnih ili zelenih maslina bez košpica,
1 kašičica sherry sirćeta (plus još po ukusu),
1 češanj bijelog luka (naribani),
1 šolja nasjeckanog peršuna
PRIPREMA: Zagrijte rernu na 200. Sitno nasjeckajte 1 kašiku majčine dušice. Ribu sa svih strana dobro začinite solju i biberom te natrljajte majčinom dušicom. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dok pripremate paprike. Narezane paprike poredajte po tepsiji i prelijte s jednom i po kašikom ulja, pobiberite i posolite, te pospite preostalim grančicama majčine dušice. Pecite, povremeno miješajući, dok paprike ne omekšaju i ne porumene na rubovima, 15 do 20 minuta. Povećajte temperaturu rerne na 250. Gurnite paprike na rubove tepsije kako biste oslobodili prostor u sredini, stavite ribu i pokapajte je uljem. Pospite masline po ribi i paprikama. Pecite dok riba ne bude gotova, 6 do 10 minuta.
U međuvremenu napravite preliv tako da u zdjeli pomiješate sherry sirće, bijeli luk i prstohvat soli. Umiješajte preostale 3 kašike maslinovog ulja, pa dodajte peršun. Po želji dodajte još soli ili sirćeta. Prelijte preko ribe i paprika i poslužite.

Latest Posts

Raport

spot_img