POTREBNO:
120 grama nemasnog krem sira (omekšanog),
1 šolja nemasnog jogurta od vanilije,
2 šolje nemasnog mlijeka,
1 kesica pudinga od limuna,
2 kašičice naribane korice limuna,
2-3 šolje narezanih svježih jagoda,
1 kašika soka od bijelog grožđa ili vode,
340 g biskvita ili piškota.
PRIPREMA: U većoj posudi umutite krem sir i jogurt. Dodajte mlijeko, suhu smjesu za puding i limunovu koricu; tucite dok ne postane glatko. U blenderu izmiksajte 1/2 šolje jagoda i sok od grožđa.
Natrgajte biskvit (piškote) pa trećinu stavite u malu zdjelu ili zdjelu za posluživanje. Preko toga stavite trećinu pudinga i polovinu preostalih jagoda. Prelijte polovicom umaka od jagoda. Ponovite sve slojeve. Prelijte preostalom smjesom za kolač i puding. Po želji ukrasite šlagom i dodatnim jagodama. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 2 sata.
