spot_img

Nedavno objavljeno

Samsung OLED – Moćan ekran za kino iskustvo u vlastitom domu

 

Nakon napornog dana mnogi kao najbolji odmor vide odmor u vlastitom domu, uz omiljeni TV sadržaj i poneku grickalicu. Zato je najbolje da sebi obezbijedite najbolji mogući TV doživljaj, a za to se pobrinuo Samsung sa svojim OLED TV-om koji već ispunjava sva očekivanja dosadašnjih korisnika.

Nevjerovatna preciznost slike

Kada je riječ o kućnom zabavnom iskustvu, Samsung OLED televizori su na vrhu liste. S vrhunskom tehnologijom i izvanrednim performansama, Samsung OLED televizori pružaju jedinstveno iskustvo gledanja koje će vas potpuno očarati. Bez obzira na to jeste li filmski entuzijast ili ljubitelj igara, ovaj televizor će transformisati vaš dom u pravu kućnu kino dvoranu.

Samsung OLED televizori ističu se svojom revolucionarnom tehnologijom prikaza. Svaki piksel na ekranu može se potpuno isključiti, što rezultira savršenim crnim tonovima i nevjerovatnim kontrastom. Ova sposobnost da se postigne potpuno crna boja omogućava da ostali pikseli istaknu svoje boje s nevjerovatnom preciznošću i dubinom. To rezultira živopisnim, realističnim slikama koje se stapaju s vašim okruženjem i stvaraju izvanredno kino iskustvo.

Samsung OLED televizori dolaze s HDR (High Dynamic Range) tehnologijom, koja omogućava vjernije prikazivanje svjetlosnih i tamnih tonova. To znači da ćete doživjeti bogate boje, detalje i teksture koje su do sada bile nedostižne na drugim televizorima. Bez obzira na to gledate li akcijski film s brzim pokretima ili uživate u slikama prirode, svaki trenutak će biti prikazan s nevjerovatnom preciznošću i realizmom.

Kada spojite OLED tehnologiju sa 4K rezolucijom, dobit ćete iskustvo gledanja koje nadmašuje sve prethodne standarde. 4K rezolucija donosi četiri puta više piksela od standardne Full HD rezolucije, što znači da su svi detalji prikazani na ekranu nevjerovatno oštri i živopisni. Bez obzira na to gledate li najnoviji blockbuster film, omiljenu seriju ili igrate videoigre, svaki sadržaj oživjet će na vašem OLED TV ekranu.

Samsung OLED televizori također podržavaju tehnologiju zvuka visokog kvaliteta, kako biste dobili cjelovito audiovizuelno iskustvo. Uz podršku Dolby Atmos tehnologije, zvuk se širi u trodimenzionalnom prostoru oko vas, stvarajući imerzivni zvučni doživljaj. Bez obzira na to jeste li u centru akcije ili uživate u tišim trenucima, zvuk će vam donijeti potpuno uranjanje u sadržaj koji gledate.

Savremeni izgled

Dizajn je također jedna od važnijih karakteristika OLED televizora, a Samsung se tu pobrinuo da on bude vrhunski i elegantan. Tanak okvir i tanak profil daju mu savremeni izgled koji će se uklopiti u bilo koji prostor.

Moćni procesor kojeg pokreće AI pretvara obično u izvanredno pretvaranjem svakog sadržaja u 4K. Uz inovativnu 4K 144Hz funkciju na TV ekranu, Samsung OLED TV pruža vrhunske performanse čime stvara konstantno oštre slike. Laserski tanak dizajn OLED TV-a, koji je stručno izrađen da izgleda lijepo iz bilo kojeg ugla će vas zadiviti, a oslobađanje od nereda također je lako uz One Connect kutiju i One Connect kabal, koji uljepšavaju vaš prostor kao nikada prije.

Osim izvanrednog kvaliteta slike, Samsung OLED TV S95B dolazi i s inteligentnim karakteristikama. Zahvaljujući Samsung Smart TV platformi, možete uživati u mnoštvu streaming usluga, pregledavati internet ili pristupiti svojim omiljenim aplikacijama. Uz podršku Wi-Fi i Bluetooth tehnologija, povezivanje s drugim uređajima postaje jednostavno i praktično.

Samsung OLED televizori dolaze u različitim veličinama i dizajnima, tako da možete odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem prostoru i stilu. Bez obzira na to želite li tanak i elegantan model koji se savršeno uklapa u moderni interijer ili veliki ekran koji dominira prostorijom, Samsung ima rješenje za vas.

OLED linija za 2023. godinu dolazi s obiljem naprednih tehnologija kao što je Quantum Dot. Nova linija Samsung OLED televizora donosi neuporedivo tamnu crnu, čistu bijelu i pune nijanse živih boja. Neural Quantum 4K procesor dopunjava glavne prednosti OLED tehnologije, poboljšavajući svjetlinu, boje, kontraste i detalje. Tehnologija 4K AI Upscaling osigurava da iskusite snagu 4K u njenom punom sjaju. Također, po prvi put u OLED TV-u, Samsung OLED televizori dolaze s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo igranja. Za impresivan doživljaj, televizori bi trebalo da imaju snažan zvuk koji odgovara bogatim bojama i detaljima. Uz Dolby Atmos® tehnologiju svaki zvuk bit će jasan i stvaran, a svaki detalj prikazan sa neuporedivom jasnoćom i dubinom.

Da su najbolji za kupovinu dokaz je i nagrada „Best buy“ koju su ovi televizori dobili za prošlu godinu.

Više informacija o nagradi „Best buy“ možete pronaći na https://www.expertreviews.co.uk/samsung/1418219/samsung-s90c-review.

Za više informacija o OLED televizorima posjetite link https://www.samsung.com/ba/tvs/all-tvs/?oled.

Latest Posts

Raport

spot_img