spot_img

Nedavno objavljeno

Dip od svježeg špinata u zdjeli od hljeba

POTREBNO:
1 manji okrugli hljeb,
1 šolja grčkog jogurta,
⅔ šolje majoneze,
¼ šolje pavlake,
½ kašičice bijelog luka u prahu,
½ kašičice soli,
¼ kašičice bibera,
¼ kašičice sušenog kopra,
½ šolje naribane mrkve,
80 g nasjeckanog svježeg mladog špinata,
2-3 kašike nasjeckanog mladog luka
PRIPREMA: Odrežite gornji dio hljeba i izvadite veći dio sredine, pa ih narežite kako biste ih upotrijebili za umakanje. Za umak, nasjeckajte povrće i pomiješajte s jogurtom, majonezom i pavlakom. Začinite bijelim lukom u prahu, soli, biberom i koprom te dobro promiješajte. Umak možete jesti odmah ili ga ostaviti preko noći u frižider da se sastojci prožmu. Pri posluživanju pospite mladim lukom i ukrasite šeri paradajzom.

Latest Posts

Raport

spot_img