Nedavno objavljeno

Piletina s prelivom od trešanja

POTREBNO:
4 pileća filea,
1 šolja balzamičnog sirćeta,
so i biber;
za umak:
2 šolje trešanja bez košpica i prerezanih napola,
1/2 šolje soka od nara,
1/4 šolje crnog vina,
1/4 šolje balzamičnog sirćeta,
1 1/2 kašičica gustina,
1 1/2 kašičica vode,
1 kašika putera, so i biber
PRIPREMA: Pomiješajte piletinu i balzamično sirće te ostavite da se marinira u frižideru 1 sat. Piletinu s obje strane začinite solju i biberom, i ispecite na gril-tavi. Za umak, u šerpu stavite trešnje, sirće, crno vino i sok od nara. Kada prokuha, smanjite i kuhajte oko 3 minute. U manjoj zdjeli pomiješajte gustin i vodu. Ulijte smjesu u umak od trešanja; miješajte i kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i dodajte puter narezan na kockice. Posolite i pobiberite. Stavite piletinu na tanjir i prelijte umakom. Po želji, pospite rukolom.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img