Nedavno objavljeno

Najljepše pet friendly plaže u Hrvatskoj

Kada planirate godišnji odmor i razmišljate o putovanju, bitno je razmotriti da li ćete povesti svog psa sa sobom ili ćete ga ostaviti kod kuće ili kod nekog na čuvanju, pogotovo ako svi članovi vaše porodice odlaze na put. Kod kuće, vaš pas je u svom poznatom okruženju, sa svim svojim igračkama, svojim krevetom i pristupom svom omiljenom prostoru za istrčavanje. Međutim, to ne znači da vaš pas neće uživati ​​na ljetovanju s vama. Bitno je samo da se dobro pripremite, odnosno da se dobro informišete i organizujete. Zapamtite, vaš pas je vaš poseban saputnik na putovanju.

Kada odaberete destinaciju za odmor, bitno je provjeriti da li je vaš pas dobrodošao na tom mjestu prije nego što stignete tamo. Ako unajmljujete smještaj, provjerite da li su psi dozvoljeni u svim prostorijama. Različita mjesta imaju različita pravila, pa je dobro provjeriti hotelove ili apartmane na njihovim web stranicama da vidite da li dozvoljavaju boravak pasa i da li postoji dodatna naknada za to. Kod privatnog smještaja, uvjeti se mogu razlikovati i obično se dogovaraju između iznajmljivača i gosta. Takođe, provjerite da li postoje plaže na kojima je dozvoljeno kupanje za pse.

 

U nastavku možeš vidjeti nekoliko najljepših pet friendly plaža u Hrvatskoj.

1. Plaža Vela, Baška

Plaža Vela u Baški, poznata i kao Vela Plaza, jedna je od najljepših i najpopularnijih plaža u Hrvatskoj. Ova plaža se prostire gotovo 2 km duž slikovite uvale Baška i nudi nevjerojatnu količinu aktivnosti, hrane i gužve. Na zapadnom kraju plaže nalazi se službena plaža za pse u okrugu Zarok, koja je rijetkost među velikim i popularnim plažama u zemlji. Ova prekrasna plaža za pse nalazi se u blizini Makarske.

2. Plaža Podvorska u Crikvenici

Plaža Podvorska u Crikvenici već godinama zauzima visoko mjesto na listi najljepših plaža u Hrvatskoj, i s razlogom. Ova prekrasna plaža ne samo da ima ugodan pristup moru, već također nudi sadržaje koji će privući ne samo čupave prijatelje nego i njihove vlasnike. Na plaži se nalaze baldahini, pseći park gdje možete istrčati svog ljubimca, kao i beach bar Monty’s bar koji poslužuje fantastične koktele za ljude i sladoled i pivo za pse.

3. Plaža Duilovo u Splitu

Plaža Duilovo u Splitu je novija i moderno opremljena plaža smještena na Pazdigradu u Žnjanu, te predstavlja odličan izbor za sve one koji provode ljeto u Splitu. Na ovoj plaži vas očekuje predivan šljunčani obalni pojas, a ulaz u more je jednostavan i prikladan za različite pasmine pasa.

4. Zaton

Zaton je predivno mjesto za odmor u blizini Zadra, udaljeno samo 16 kilometara od centra grada. Na ovoj pješčanoj plaži s Plavom zastavom postoji odvojeni dio za kućne ljubimce. Osim toga, resort na plaži nudi raznoliku ponudu sadržaja, tako da ne morate brinuti o tome gdje ćete popiti piće ili ručati. Imajte na umu da se ulaz u resort naplaćuje 30 kn po osobi, ali ulaz na plažu za pse je besplatan.

 

U nastavku je popis uređenih plaža za pse ili onih koje nemaju zabranu, širom Hrvatske:

Poreč – Stari Červar, Blue Moon, dio plaže u uvali kampa Bijela, plaža u kampu „Istra”

Pula – plaža za pse Veruda, Galebove Stijene, Štinjaska vala, plaža Hidrobaza, Verudela, Galebove stijene

Umag – dio kampa Sol Polinezija. Stella Maris, dio plaže do kampa Park Umag, kamp Finida, kamp Kanegra

Rovinj – uvale Lone, Cuvi, Kaštelan, Veštar, Cisterna

Opatija – Punta kolova (između Opatije i Ičića), plaža ispod Ville Frapart

Rijeka -Plaža igralište Kantrida, plaža Brajdica

Vis – Komiža

Dubrovnik – plaža u Slanom

Vodice – Plaža na Bristaku, plaža u Srimi, ispred Stare škole

Omiš – Borak-Brzet

Makarska – Cvitačka

Korčula – Plitvine

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img