Nedavno objavljeno

Samsung Neo QLED 2023 TV dobio certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta

  • Certifikat potvrđuje da šest modela televizora Neo QLED 8K i Neo QLED 4K imaju smanjeno emitovanje ugljika u poređenju sa svojim prethodnicima, na osnovu emitovanja utemeljenog na ukupnom vijeku trajanja uređaja
  • Kako Samsung širi svoja nastojanja u pogledu održivosti, očekuje se da će više od 20 modela ove godine dobiti certifikate

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je šest modela u liniji Neo QLED za 2023. dobilo certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta. Ova oznaka se dodjeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegovo emitovanje ugljika smanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja kompanije Samsung da poboljša održivost tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

“Zadovoljstvo je vidjeti kako ova priznata organizacija prepoznaje misiju održivosti kompanije Samsung, budući da smo i dalje predani stvaranju proizvoda kojima je budućnost naše planete na prvom mjestu”, rekao je Seokwoo Yong, izvršni potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj divizije za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. “Kao najveći svjetski proizvođač televizora, prepoznajemo svoju odgovornost da budemo primjer i nastavit ćemo da koristimo tehnologiju za podsticanje pozitivnih promjena.”

Carbon Trust je globalna klimatska konsultantska kompanija koju je osnovala vlada Ujedinjenog Kraljevstva s misijom da odgovori na klimatske promjene i smanji stakleničke plinove (GHG). Organizacija izračunava certifikat o emitovanju ugljika procjenom količine stakleničkih plinova stvorenih tokom cijelog „životnog“ ciklusa proizvoda, u rasponu od proizvodnje do odlaganja, na temelju međunarodno priznatih standarda. Značajno je da oznaka ne uzima u obzir CO2 kompenzaciju.

Modeli Neo QLED 2023 televizora dobili su certifikat kao priznanje nastojanjima kompanije Samsung da smanji težinu proizvoda i njihovu potrošnju energije tokom faze korištenja u poređenju sa svojim prethodnicima. Šest certifikovanih modela uključuje tri Neo QLED 8K i tri Neo QLED 4K ekrana. Budući da Samsung namjerava da proširi opseg ovih napora, očekuje se da će ove godine zaraditi certifikat o smanjenju emitovanja ugljika za više od 20 modela u svojoj najnovijoj liniji QLED, Crystal UHD i OLED TV-a, kao i monitora, te proizvoda za označavanje.

Godine 2021. Samsung Neo QLED je postao prvi ekran koji je dobio certifikat među televizorima 4K i više rezolucije. Sljedeće godine, 16 modela u Samsung liniji za 2022, uključujući 11 modela iz asortimana QLED, Crystal UHD i Lifestyle TV, kao i pet monitora i proizvoda za označavanje, također je dobilo certifikat.

Kao globalni TV lider 17. godinu zaredom, Samsung divizija za vizuelne prikaze nastavlja da predstavlja ekološki osviještene proizvode i prakse za svoju tehnologiju ekrana koja se koristi na televizorima i monitorima.

Za više informacija o Samsung liniji televizora za 2023. posjetite https://www.samsung.com/ba/tvs/

Latest Posts

Raport

spot_img