Nedavno objavljeno

Jon Bon Jovi i njegova porodica

Slavni roker sa suprugom Dorotheom ima četvero djece, a dvadesetogodišnji sin Jake jučer je objavio zaruke

Bon Jovi i njegova supruga Dorethea, s kojom je u braku 34 godine, odgojili su četvero djece, a jučer je 20-godišnji sin Jake objavio zaruke s popularnom 19-godišnjom glumicom Millie Bobby Brown. Iako se još prije šuškalo o zarukama, njih dvoje su tek jučer odlučili obznaniti sretnu vijest, i to na Instagramu. Mnogi su ostali iznenađeni ovom viješću jer su oboje jako mladi.

Pjevač Jon Bon Jovi, koji je 40 godina predvodio svoj bend osnovan u New Jerseyju, oženio se svojom srednjoškolskom ljubavi, Dorotheom Hurley. Slavni roker (rođen kao Jon Francis Bongiovi) upoznao je Dorotheu kao učenik srednje škole Sayreville War Memorial u Parlinu, u New Jerseyu, 1980. godine. Rekao je da mu je dopustila da je prevari u istoriji, a od tada je krenulo. Nakon što su se zabavljali većinu sljedećih devet godina, tajno su se vjenčali u Las Vegasu 1989. dok je on bio na turneji.

Jon (61) i Dorothea (60), koji su kazali da je tajna njihove dugotrajne veze to što se “stvarno sviđaju jedno drugome”, imaju kćerku Stephanie te sinove Jesseja, Jakea i Romea Bongiovija. Kako je Dorothea prije nekoliko godina rekla za People, jako su se trudili omogućiti djeci normalan život: “Nikada nisam pokazala na televizor i rekla: ‘Eno vam tate!’”

Šestočlana porodica Jona Bon Jovija je jako vezana. Kad je nastala pandemija koronavirusa, povukli su se u svoj dom u Red Banku u New Jerseyu. “Nama je porodica uvijek bila na prvom mjestu”, rekla je Dorothea.

Ples oca i kćerke

Njihovo prvo dijete – i jedina kćerka – jeste 29-godišnja Stephanie Rose, o kojoj je Jon Bon Jovi napisao pjesmu I Got the Girl. Kada je imala oko sedam godina, prvi put mu se pridružila na bini dok je izvodio pjesmu sa stihovima o svojoj “petogodišnjoj princezi” sa albuma Crush iz 2000. godine. Godine 2017. pridružila mu se na pozornici u Las Vegasu i zaplesala s njim.

Ples oca i kćerke dogodio se pet godina nakon što je Stephanie dospjela na naslovne strane nakon što se predozirala heroinom kao studentica 2012. Prvo je optužena za posjedovanje droge, ali su optužbe kasnije odbačene prema Zakonu dobrog Samaritanca.

Stephanie, koja štiti privatnost u digitalnom svijetu osim onoga što izgleda kao njen LinkedIn profil, diplomirala je na New School u New Yorku 2017. i radi kao kamermanka u TV emisijama. Imala je puno pojavljivanja na crvenom tepihu sa svojim ocem, uključujući kada je Bon Jovi primljen u Rock & Roll Hall of Fame 2018.

Poslovni partneri

Možda dijete koje se najviše viđa s tatom je rokerovo drugo dijete, Jesse James, koji je rođen u Los Angelesu 1995. godine. Jesse i Jon su poslovni partneri u proizvodnji roséa Hampton Water, koje je dobilo mnoge pohvale. Otac i sin sklopili su partnerstvo s francuskim vinarom Gérardom Bertrandom, a vino je dobilo ime po kući porodice Bongiovi u Hamptonsu, gdje često piju rosé.

Osam godina nakon Jesseja, Jon i Dorothea dobili su drugog sina, Jacoba, 7. maja 2002. Rođen je u Palm Beachu na Floridi. Jake je pohađao internat u New Jerseyju, a dospio je na naslovnice jer je predvodio svoje kolege na protestima 2018. protiv nedjelovanja vlade nakon pucnjave u školi u Parklandu na Floridi. Rekao je da je očev aktivizam, preko Fondacije Jon Bon Jovi Soul i njegovih restorana Soul Kitchen koji rade po principu “plati koliko možeš“, inspirirao njegov vlastiti. Nedavno je objavljeno da je Jake dobio ulogu u filmskoj komediji Rockbottom o bendu CougarSnake iz 80-ih, a pojavit će se i u komediji Sweethearts.

Jake, kojeg su nazivali tatinim dvojnikom, ipak je možda najpoznatiji po svojoj romansi sa zvijezdom serije Stranger Things Millie Bobby Brown. Ona je izjavila da su se upoznali na internetu i potom počeli družiti. Prvi put su se zajedno pojavili na crvenom tepihu na dodjeli nagrada BAFTA 2022.

Najmlađe dijete u porodici je Romeo Jon, koji je 29. marta napunio 19 godina. Pohađa srednju školu na Manhattanu, a za sada se ne zna kakvi su mu planovi za dalje školovanje. Nije na društvenim mrežama, ali se s ocem mnogo puta pojavljivao u javnosti, uključujući koncerte, premijere i dobrotvorne večeri.

Latest Posts

Raport

spot_img