Nedavno objavljeno

5 trikova za savršenu šminku

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji vas za tili čas mogu učiniti lijepima i svaka bi ih žena trebala znati

Obzirom da smo često u žurbi a nerijetko zapadamo i u šminkersku rutinu, dešava se da izostavljamo upravo one korake od kojih bismo imali najviše koristi. Nekoliko je trikova uz pomoć kojih svaka žena može postići rafinirane i trajne pozitivne rezultate u korist svoje ljepote, koji će joj u budućnosti uštedjeti i vrijeme i novac. Bez njih, dodatno dotjerivanje postaje imperativ, rezultati su vremenom sve lošiji, a što je najgore, lice nije uvijek u punom sjaju. Loši periodi odlaze i dolaze, ali u svakodnevnoj njezi mora postojati nekoliko trikova na koje se uvijek možete osloniti. Sljedeći savjeti će vam svakodnevnicu učiniti lakšom, a pritom će vam lice zablistati punim sjajem.

1. Iščetkajte trepavice

Maskara je vremenom doživjela pravu evoluciju, kada su u pitanju i kvalitet i forma. Pronađite omiljeni brend, saznajte koji proizvod vam najviše odgovara i uvijek vodite računa da na trepavicama nemate grudvica maskare, koje čine da oči izgledaju neuredno. Čak i najnovije formule stvorene u najsavršenijim laboratorijama svijeta imaju mane. Zato je neophodno da nabavite četkicu kojom ćete proći kroz trepavice dok se maskara još nije osušila. To neće umanjiti željeni efekat maskare koju koristite, nego će vam pomoći da se oslobodite nepotrebnih grudvica koje nimalo ne doprinose vašoj ljepoti, a trepavice će učiniti dužim.

2. Koralno rumenilo

Riječ je o boji koja pristaje svima. Čak će se desiti da sretnete bakice sa rumenilom u boji korala koja neće proći nezapaženo. Zamislite tek kakav efekat ostavlja na mlađoj koži. Boja spada u tople i vesele i učinit će da svačiji ten izgleda svježe i mladoliko. Koralna boja je vječna, moguće ju je naći u nekoliko nijansi, od onih koje pristaju prirodnijem izgledu do glamuroznijih varijanti koje pristaju uz crveni tepih. Bilo da birate rumenilo, ruž ili sjaj za usne, lak za nokte, jednostavno ne možete pogriješiti.

3. Usne kao pečat

Mnogima se dešava da se u uglovima usana pojavi blago crvenilo.  Prije nego nanesete balzam ili ruž, na uglove usana nanesite korektor koji inače odgovara boji vaše kože. Prikrit će crvenilo i dati lijepu definiciju usnama. Također će pomoći fiksiranju ruža ili sjaja za usne koji se neće prelivati i bit će samo na mjestu na kojem i trebaju biti.

Bezvremenska ljepota nije nešto što obavezno zahtijeva veliki napor i ulaganja. U pitanju su mali koraci koji vas polako ali sigurno vode ka savršenstvu

4. Obrve mijenjaju oblik lica

Oči su ogledalo duše, ali su obrve nešto što definitivno može promijeniti oblik lica. Ništa ga kao obrve ne može osvježiti ni podignuti umorne oči. Bilo da za oblikovanje koristite sjenu ili olovku, obratite pažnju na praznine i na njih nanesite malo više boje. Obrve ne morate bojiti cijelom dužinom, već samo od dijela gdje su prirodno tanje. Možete se poigravati bojama (bitno je da se slažu) što će im dati lijepu definiciju. Vrlo je važno da odaberete boje koje odgovaraju boji vašeg tena, a za popunjavanje praznina odaberite malo svjetliju nijansu od prirodne boje obrva. Ono što još možete učiniti je da ih premažete bezbojnom maskarom kako biste ih dodatno učvrstili i zadržali željeni oblik.

5. Savršena podloga

Dani dugotrajnog šminkanja i upotrebe hrpe kozmetičkih proizvoda su iza nas. Uz pomoć savremene tehnologije, današnja preparativna i dekorativna kozmetika je multifunkcionalna, posebno od kada su na tržištu CC kreme za njegu lica. Uz njihovu pomoć njegujete, vlažite, štitite i korigirate mane na licu, i koristite ih kao podlogu za šminku — sve uz pomoć jednog jedinog proizvoda. Podloga je presudna za nanošenje šminke i u zavisnosti od kreme koju ste izabrali postižete efekte kao što su smanjenje pora ili previše masna T-zona.

 

Latest Posts

Raport

spot_img