Nedavno objavljeno

Alec Baldwin optužen za ubistvo iz nehata

Kako prenose svjetski mediji, nakon više od godinu dana kada je na filmskom setu slučajno upucao snimateljicu Halynu Hutchins, holivudski glumac Alec Baldwin optužen je za ubistvo iz nehata, a poznato je i koja bi mogla biti zatvorska kazna

Prema pisanju Page Sixa, Alec Baldwin službeno je optužen i to po jednoj točki za ubistvo iz nehata snimateljice Halyne Hutchins tokom kobnog snimanja filma ‘Rust’ prije više od godinu dana.

Okružna tužiteljica suda u Novom Meksiku, Mary Carmack-Altwies, službeno je podigla optužnicu protiv glumca, ali i protiv Hannah Gutierrez-Reed, koja je na setu bila zadužena upravo za oružje.

Ukoliko ih optuže, svako od njih mogao bi se suočiti s petogodišnjom zatvorskom kaznom. ‘Samo na dan pucnjave postoje dokazi kako se u kratkom vremenu, prije ručka i pucnjave, dogodilo čak deset različitih radnji, odnosno propusta iz nesmotrenosti, a to ne uključuje nesavjestno rukovanje vatrenim oružjem od strane Baldwina’, navodi se u tužbi.

Podsjetimo, tokom snimanja filma ‘Rust’ u oktobru 2021., Alec Baldwin je pištoljem sa seta, u kojem nisu trebali biti stvarni meci, upucao snimateljicu Halynu Hutchins, ali i ranio reditelja Joela Souza. Riječ je bila o vježbanju scena s revolverom, a Halyna je preminula nedugo nakon što ju je holivudski glumac upucao.

Advokat Halyninog supruga i sina, Brian Panish, tvrdi da je ‘rezanje troškova i nemarno ponašanje’, kako Aleca Baldwina tako i ostalih producenata filma, dovelo do tragedije. U oktobru 2022. Baldwin i produkcijska kuća nagodili su se s njezinom porodicom, no nije poznato o kojem je iznosu riječ.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img