NaslovnicaDRUGI O NAMAŽene koje su obilježile godinu na naslovnici Gracije

Žene koje su obilježile godinu na naslovnici Gracije

Svojom novogodišnjom naslovnicom bh. magazin za savremenu ženu Gracija opet je privukao pažnju svih nas: Naslovnica Gracije sa tri žene: Ines Kavalec, Sedinom Muhibić i Arijanom Karić je posebno priznanje za požrtovanost i hrabrost s kojima se Gracijine sugovornice hvataju u koštac. Gracija svake godine svojim novogodišnjim naslovnicama šalje posebne i važne poruke svojoj publici: Martina Mlinarević je krasila jednu od njih s porukom o važnosti preventivnog pregleda, bila je tu i naslovna priča o izbjeglicama iz Sirije, pa medicinska sestra Arijana Karić.

Ove godine Gracija je napravila još jedan pomak u svom djelovanju; vratili su, nakon sedam godina pauze, prednovogodišnjoj zabavi koja je u klubu Coloseum u Sarajevu okupila veliki broj zvanica iz javnog života BiH. “Čast je stati na ovu pozornicu večeras, ali i obaveza, znajući da ispred sebe imam tako mali, ali snažan tim, koji je odlučio napraviti naš novogodišnji broj i pozvati vas, nakon sedam godina pauze, na našu novogodišnju zabavu”, poručila je prisutnima Belma Pećanin, direktorica magazina Gracija.

Na sceni su se uz nju našli i nekadašnji glavni i odgovorni urednik, a današnji kolumnista Gracije, književnik i novinar Ozren Kebo, DTP urednik i čovjek zadužen za vizualni izgled magazina Mensur Muzurović, Almir Tahirović iz marketinga, saradnica i autorica rubrike “Old to Gold”, Tamara Mayer-Schober, aktivistica i freelance novinarka Kristina Ljevak, koordinatorica za društvene mreže Ena Tahirović, fotograf Nikola Blagojević, te glavna i odgovorna urednica Gracije Mersiha Drinjaković koja se također obratila prisutnima, govoreći s kakvom posvećenošću njezin tim radi na svakom broju, posebno na ovom kapitalnom, novogodišnjem. “ U ovom ćete izdanju Gracije upoznati stvarno sjajne ljude. Odlučili smo da ton naslovnice bude realizam: težak život, strašna iskušenja, ali opet uz nadu, uz snagu onih koje to proživljavaju. Ines Kavalec, Arijana Memić i Sedina Muhibić su nam povjerile svoje životne priče. I na tome sam zahvalna. Uz sve nedaće koje su prošle i prolaze, odazvati se našem pozivu, prolaziti kroz svoja bolna iskustva još jednom, podsjećati se na životne drame, to je meni golemo. I hvala vam, drage moje Ines, Arijana i Sedina, što ste pristale biti naša lica naslovnice”.

Za kraj zabave koja je odisala dobrom energijom i emocijama, upriličena je humanitarna tombola sa vrijednim nagradama, a skupljena sredstva su uplaćena Udruženju “Dajte nam šansu” koje je osnovala upravo Ines Kavalec, jedno od lica novogodišnje Gracije.

Magazin Gracija veliku zahvalnost upućuje svojim sponozorima i poslovnim prijateljima bez kojih skup u Coloseumu ne bi bio moguć, u prvom redu Bh Telecomu, a svakako i kompanijama Philip Morris, Adriatic Metals, Alma Ras, Glovo, Sparkasse banka, te Casa di Campara. Emotivna noć u Coloseumu je uključivala i veliki fond nagrada, te su sve zvanice kući ispraćene sa posebnim darovima.

Izvor: oslobodjenje.ba

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno