Nedavno objavljeno

Žene koje su obilježile godinu na naslovnici Gracije

Svojom novogodišnjom naslovnicom bh. magazin za savremenu ženu Gracija opet je privukao pažnju svih nas: Naslovnica Gracije sa tri žene: Ines Kavalec, Sedinom Muhibić i Arijanom Karić je posebno priznanje za požrtovanost i hrabrost s kojima se Gracijine sugovornice hvataju u koštac. Gracija svake godine svojim novogodišnjim naslovnicama šalje posebne i važne poruke svojoj publici: Martina Mlinarević je krasila jednu od njih s porukom o važnosti preventivnog pregleda, bila je tu i naslovna priča o izbjeglicama iz Sirije, pa medicinska sestra Arijana Karić.

Ove godine Gracija je napravila još jedan pomak u svom djelovanju; vratili su, nakon sedam godina pauze, prednovogodišnjoj zabavi koja je u klubu Coloseum u Sarajevu okupila veliki broj zvanica iz javnog života BiH. “Čast je stati na ovu pozornicu večeras, ali i obaveza, znajući da ispred sebe imam tako mali, ali snažan tim, koji je odlučio napraviti naš novogodišnji broj i pozvati vas, nakon sedam godina pauze, na našu novogodišnju zabavu”, poručila je prisutnima Belma Pećanin, direktorica magazina Gracija.

Na sceni su se uz nju našli i nekadašnji glavni i odgovorni urednik, a današnji kolumnista Gracije, književnik i novinar Ozren Kebo, DTP urednik i čovjek zadužen za vizualni izgled magazina Mensur Muzurović, Almir Tahirović iz marketinga, saradnica i autorica rubrike “Old to Gold”, Tamara Mayer-Schober, aktivistica i freelance novinarka Kristina Ljevak, koordinatorica za društvene mreže Ena Tahirović, fotograf Nikola Blagojević, te glavna i odgovorna urednica Gracije Mersiha Drinjaković koja se također obratila prisutnima, govoreći s kakvom posvećenošću njezin tim radi na svakom broju, posebno na ovom kapitalnom, novogodišnjem. “ U ovom ćete izdanju Gracije upoznati stvarno sjajne ljude. Odlučili smo da ton naslovnice bude realizam: težak život, strašna iskušenja, ali opet uz nadu, uz snagu onih koje to proživljavaju. Ines Kavalec, Arijana Memić i Sedina Muhibić su nam povjerile svoje životne priče. I na tome sam zahvalna. Uz sve nedaće koje su prošle i prolaze, odazvati se našem pozivu, prolaziti kroz svoja bolna iskustva još jednom, podsjećati se na životne drame, to je meni golemo. I hvala vam, drage moje Ines, Arijana i Sedina, što ste pristale biti naša lica naslovnice”.

Za kraj zabave koja je odisala dobrom energijom i emocijama, upriličena je humanitarna tombola sa vrijednim nagradama, a skupljena sredstva su uplaćena Udruženju “Dajte nam šansu” koje je osnovala upravo Ines Kavalec, jedno od lica novogodišnje Gracije.

Magazin Gracija veliku zahvalnost upućuje svojim sponozorima i poslovnim prijateljima bez kojih skup u Coloseumu ne bi bio moguć, u prvom redu Bh Telecomu, a svakako i kompanijama Philip Morris, Adriatic Metals, Alma Ras, Glovo, Sparkasse banka, te Casa di Campara. Emotivna noć u Coloseumu je uključivala i veliki fond nagrada, te su sve zvanice kući ispraćene sa posebnim darovima.

Izvor: oslobodjenje.ba

Latest Posts

Raport

spot_img