Nedavno objavljeno

INES, SEDINA I ARIJANA: Žene hrabrost

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Nikola Blagojević / Spektroom

Birajući ličnosti za naslovnicu izdanja kojim se opraštamo od još jedne godine, dosad smo se uglavnom vodili njihovim uspjesima, izuzetnim i veselim događajima, važnim kako za njih tako i za društvo, dobijenim bitkama… Priče su prštale pozitivnošću, trijumfom i optimizmom.
Ovaj put je drugačije. Za Arijanu Memić, Ines Kavalec i Sedinu Muhibić godina je bila teška, preteška: jedna je ostala bez sina, druga ide od bolnice do bolnice kako bi se izliječila, a trećoj je po ko zna koji put ugašena nada da će krivce za smrt njenog brata stići ruka pravde. Život ih je udario svom snagom i stavio na iskušenja s kojima ne bi trebao niko da se nosi. Život je nepravedan. Ali, one ne odustaju.
Ines, Sedina i Arijana nisu superžene, one koje će se svakoga jutra probuditi s osmijehom, uvijek zračiti životnom radošću, skrivati suze u strahu da ne pokažu trenutke vlastite slabosti, i to ni ne trebaju biti, jer je neprirodno, ali jesu žene koje idu dalje uprkos – ili u inat – svemu. Lomeći valove. Smogle su snage da se nose svaka sa svojom boli, bila ona duševna ili tjelesna. Pronalaze je u sebi, u dobrim ljudima, u podršci koju dobijaju. Za nas, one su hrabre žene. Jake u svojoj krhkosti. One su naša inspiracija, i zato ova naslovnica i ove priče

Latest Posts

Raport

spot_img