Nedavno objavljeno

Ines Kavalec, Sedina Muhibić i Arijana Memić: Hrabre žene na naslovnici bh. magazina Gracija

Kao i svakog decembra bh. magazin za savremenu ženu Gracija novogodišnjom naslovnicom šalje posebnu i važnu poruku svojoj publici.

Na naslovnici Gracije ovaj put su tri žene: Ines Kavalec, Sedina Muhibić i Arijana Memić kojima se odaje počast za hrabrost i u fokus vraća stvarne, životne probleme, s kojima se Gracijine sugovornice hvataju u koštac. Kao i godinama ranije kad su u medijski prostor unosili posebne priče svojim novogodišnjim naslovnicama.

Sjetimo se samo one sjajne naslovne strane s Martinom Mlinarević, dirljive priče o izbjeglicama iz Sirije, medicinske sestre Arijane Karić koja je u Graciji obilježila kraj 2020. pandemijske godine.

Empatično medijsko djelovanje, aktivizam, društveno-odgovorna vizija, sve su to atributi po kojima je Gracija postala prepoznatljiva. Ove godine odlučili su se vratiti jednoj svojoj tradiciji, nakon sedam godina pauze: prednovogodišnjoj zabavi koja je u klubu Coloseum u Sarajevu okupila veliki broj zvanica iz javnog života BiH.

“Čast je stati na ovu pozornicu večeras, ali i obaveza, znajući da ispred sebe imam tako mali, ali snažan tim, koji je odlučio napraviti naš novogodišnji broj i pozvati vas, nakon sedam godina pauze, na našu novogodišnju zabavu”, poručila je prisutnima Belma Pećanin, direktorica magazina Gracija.

Na sceni su se uz nju našli i nekadašnji glavni i odgovorni urednik, a današnji kolumnista Gracije, književnik i novinar Ozren Kebo, DTP urednik i čovjek zadužen za vizualni izgled magazina Mensur Muzurović, Almir Tahirović iz marketinga, saradnica i autorica rubrike “Old to Gold”, Tamara Mayer-Schober, aktivistica i freelance novinarka Kristina Ljevak, koordinatorica za društvene mreže Ena Tahirović, fotograf Nikola Blagojević, te glavna i odgovorna urednica Gracije Mersiha Drinjaković koja se također obratila prisutnima, govoreći s kakvom posvećenošću njezin tim radi na svakom broju, posebno na ovom kapitalnom, novogodišnjem.

“U ovom ćete izdanju Gracije upoznati stvarno sjajne ljude. Odlučili smo da ton naslovnice bude realizam: težak život, strašna iskušenja, ali opet uz nadu, uz snagu onih koje to proživljavaju. Ines Kavalec, Arijana Memić i Sedina Muhibić su nam povjerile svoje životne priče. I na tome sam zahvalna. Uz sve nedaće koje su prošle i prolaze, odazvati se našem pozivu, prolaziti kroz svoja bolna iskustva još jednom, podsjećati se na životne drame, to je meni golemo. I hvala vam, drage moje Ines, Arijana i Sedina, što ste pristale biti naša lica naslovnice”.

Za kraj zabave koja je odisala dobrom energijom i emocijama, upriličena je humanitarna tombola sa vrijednim nagradama, a skupljena sredstva su uplaćena Udruženju “Dajte nam šansu” koje je osnovala upravo Ines Kavalec, jedno od lica novogodišnje Gracije.

Magazin Gracija veliku zahvalnost upućuje svojim sponozorima i poslovnim prijateljima bez kojih skup u Coloseumu ne bi bio moguć, u prvom redu Bh Telecomu, a svakako i kompanijama Philip Morris, Adriatic Metals, Alma Ras, Glovo, Sparkasse banka, te Casa di Campara. Emotivna noć u Coloseumu je uključivala i veliki fond nagrada, te su sve zvanice kući ispraćene sa posebnim darovima.

Da zaključimo, Gracija kao vrlo specifičan i društveno odgovoran medij i dalje ostaje na istom putu: pričati priče o ljudima koji nas sve inspirišu i iznova podsjećati bh. društvo da uvijek može bolje i drugačije. Kolegice i kolege, sretno u novoj godini!

Izvor: radiosarajevo.ba
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img