Nedavno objavljeno

WIZZ AIR PREVOZI REKORDAN BROJ PUTNIKA NA VRHUNCU LJETNE SEZONE: Od juna do augusta prevezeno 12,9 miliona putnika

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, slavi ogroman broj putnika preveznih između juna i augusta, a riječ je o skoro 13 miliona putnika prevezenih tokom ljetnih mjeseci. To predstavlja rast od 76% u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom ljeta, Wizz Air je nastavio da širi svoju mrežu, dodajući 63 nove rute na 38 različitih i uzbudljivih destinacija u Evropi i šire. Aviokompanija je dočekala 13 potpuno novih Airbus aviona između juna i augusta, čime je svoju flotu povećala na 165. Na tržištu Bosne i Hercegovine Wizz Air leti sa tri aerodroma – iz Sarajeva, Tuzle i Banje Luke, ka destinacijama u zapadnoj i sjevernoj Evropi te Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ultramoderna i efikasna flota ove aviokompanije jača njenu poziciju jedne od najodrživijih svjetskih aviokompanija i omogućit će Wizz Airu da dodatno smanji svoj ekološki otisak za 25% po putničkom kilometru do kraja decenije.

Evelin Jeckel, službenica za mrežu u Wizz Airu, je kazala: „Ponosni smo što smo prevezli rekordan broj putnika tokom vrhunca ljetne sezone, posebno s obzirom na dobro dokumentovane izazove sa kojima se suočava čitava turistička industrija. Ova tri mjeseca bila su još jedan uzbudljiv period ekspanzije, s nekim važnim događajima, uključujući najavu 20 novih ruta iz cijele Evrope u Saudijsku Arabiju. I ne samo to, već smo na vrijeme za zimsku sezonu ponovo pokrenuli brojne rute iz baza širom Evrope, dajući našim klijentima još veći izbor pri odlučivanju o svojoj sljedećoj destinaciji. Želimo da se zahvalimo našim vjernim klijentima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog naših niskih cijena, raznolike mreže ruta, odlične usluge i ultra-efikasnih aviona.”

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img