Nedavno objavljeno

Uposlenici svojim idejama doprinose poboljšanju poslovanja

Dodijeljene nagrade pobjednicima internog takmičenja kompanije Lactalis BH i mljekare Inmer „I Vaše mišljenje je važno“

Prvi put organizovan projekat “I Vaše mišljenje je važno” u sklopu internog takmičenja kompanije Lactalis BH i mljekare Inmer nadmašio je sva očekivanja. Pedeset uposlenika priložilo je 72 ideje, od kojih su tri nagrađene i odabrane za implementaciju. Ovaj veoma važan zajednički projekat uposlenicima, kao najvećim eksperatima u poslovima koje obavljaju, omogućio je kreativno izražavanje, a od velike je koristi za poboljšanje proizvodnih i poslovnih procesa, ostvarivanje ušteda, poboljšanje procedura, osmišljavanje potencijalno novih proizvoda i amabalaža, kao i rješavanje svih ostalih izazova u svakodnevnom poslu.

Sve predložene ideje pažljivo su proučene, a bodovalo ih se prema kategorijama kreativnosti, efikasnosti i mogućim dugoročnim benefitima za poslovanje i razvoj kompanije. Prvu nagradu i aranžman u Istanbulu s četiri noćenja u Grand Hotelu Washington osvojila je laborantica Selmina Kukuruzović. Njena ideja o unaprjeđenju procesa dobivanja atesta UHT proizvoda prepoznata je kao najbrže primjenjiva u nadolazećem periodu i znatno će olakšati načine rada, te osigurati značajne uštede, kako vremenske, tako i finansijske. Druga nagrada, odmor u apartmanskom naselju Bijeli grad u Trebinju pripala je Nisvetu Lanjgiću. Fokus je stavio na zapošljavanje mladog kadra iz srednjih škola i fakulteta. Kroz praksu, savladavanje novih vještina i učenje, mladi mogu osigurati potrebno radno iskustvo, a na ovaj će se način smanjiti deficit radne snage u određenim radnim odjelima, ali i ojačati pozicija kompanije na tržištu rada. Treću nagradu, odmor u Etno selu Stanišić u Bijeljini osvojio je Ramiz Alagić s idejom o odvajanju otpada. Time se znatno poboljšava svakodnevna kvaliteta života svih uposlenika i osigurava očuvanje okoliša.

Ovaj projekat ima dalekosežan utjecaj na uspješan nastavak razvoja kompanije i dokazuje kako svi uposlenici svojim idejama itekako mogu pomoći u daljnjem razvoju poslovanja. U skoroj budućnosti, planira se nastavak internog takmičenja „I Vaše mišljenje je važno“.

Lactalis BH godišnje preradi preko 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini. U proizvodnom centru, mljekari Inmer, proizvodi se više od 60 proizvoda, a mljekara Inmer svoju proizvodnju bazira na otkupu mlijeka od više 2.000 farmera i zadruga u BiH

Latest Posts

Raport

spot_img