Potrebno: 200 g trešnja paradajza
90 g dvopeka
70 g putera
250 g mladog sira
stručak bosiljka
3 jaja
50 g ribanog parmezana
1 kašika krupno mljevenih badema
1 kašika prezle
malo origana
maslinovo ulje
so, biber
Priprema: izmiksati dvopek, umiješati razmekšani puter, 1 jaje, posoliti i pobiberiti. Smjesu usuti u okrugli kalup prekriven papirom za pečenje, pritisnuti rukama, poravnati i staviti u frižider. Pomiješati mladi sir sa isjeckanim bosiljkom, 2 žumanca, 40 g parmezana, posoliti i pobiberiti. Dodati snijeg od 2 bjelanca. Usuti u kalup, odozgo rasporediti prepolovljen paradajz. Ostatak parmezana pomiješati s bademima, origanom i prezlom, posuti preko paradajza. Zaliti s malo ulja, prekriti papirom za pečenje i peći 50 minuta na 180 stepeni, skloniti papir i peći još 20 minuta. Ohlađeno sjeći i servirati.