Nedavno objavljeno

Piletina marinirana u limunu i jogurtu

POTREBNO:
4 veća bataka s karabatakom;
za marinadu:
sok od 3 limuna,
2 česna bijelog luka,
vlasac,
3 kašike tečnog meda,
1 čajna kašičica sušenog čilija,
šaka svježeg timijana,
pola šolje grčkog jogurta,
so i biber;
za salatu:
1 crveni luk,
šolja šeri paradajza,
2 mala krastavca,
četvrtina šolje maslinovog ulja,
pola šolje isjeckanih zelenih maslina,
1 limun,
¾ šolje grčkog jogurta,
1 kašika zatara
PRIPREMA: Smiješajte sve sastojke za marinadu i promućkajte u blenderu. Piletinu stavite u veću zdjelu, pospite marinadom, poklopite i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan ispecite piletinu na roštilju, 10-15 minuta sa svake strane. Izrežite luk, paradajz i krastavac na kockice i pomiješajte s maslinovim uljem, maslinama i sokom od limuna. Na svaki tanjir stavite komad piletine, salatu, kašiku jogurta, pospite zatarom i servirajte s toplim somunom.

Latest Posts

Raport

spot_img