Nedavno objavljeno

Wizz Air Abu Dhabi uspostavlja nove linije: Građani BiH će preko Abu Dhabija moći na Maldive i u Kuvajt

Wizz Air Abu Dhabi, nacionalna aviokompanija UAE sa ultra niskim cijenama, objavila je da će pokrenuti dvije nove linije iz Abu Dhabija i to do idiličnog raja na Maldivima, kao i liniju za Kuvajt.

 

  • Letovi za Maldive počinju od 4. oktobra, čineći tropsko ostrvo iz snova pristupačnim i pristupačnijim nego ikad
  • Od 30. oktobra počet će letovi za grad Kuvajt, koji podupiru posvećenost Wizz Air Abu Dhabija regionu Zaliva
  • Nove rute će se obavljati najnovijim Airbus 321 Neo avionom Wizz Air Abu Dhabija, za koji se očekuje da će se pridružiti floti nacionalne aviokompanije kasnije ove godine

Nove rute će putnicima ponuditi priliku da istraže čudesne destinacije u skladu s ambicijom aviokompanije da turistima i stanovnicima UAE i regije pruži mogućnost putovanja bez problema i pristupačne cijene. Karte su sada u prodaji na wizzair.com i u mobilnoj aplikaciji aviokompanije, a cijene karata počinju od samo 26,56 eura za Kuvajt i 85,67 eura Maldive.

Građani Bosne i Hercegovine na ovaj način imat će priliku da uz samo jedno presjedanje stignu do Maldiva ili Kuvajta, s obzirom na to da avioni Wizz Aira iz BiH lete za Abu Dhabi.

Wizz Air će od oktobra nuditi letove četiri puta sedmično i to utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od Abu Dhabija do Malea, glavnog međunarodnog aerodroma na Maldivima. Smješteni u Indijskom okeanu, Maldivi su destinacija za odmor bez premca, koja se može pohvaliti bijelim pješčanim plažama, spektakularnim zalascima sunca i šarenim grebenima prepunim divljih životinja. Sa tropskim vremenom tokom cijele godine, ovaj slikoviti raj obećava odličan bijeg od svakodnevnog života. Za one koji žude da otkriju šta ostrva nude, nova ruta Wizz Aira otvara pristupačne opcije putovanja za one unutar UAE i za putnike koji se samostalno povezuju koji putuju iz Centralne i Istočne Evrope preko Wizz Air mreže.

Letovi za Kuvajt, koji se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Perzijskog zaljeva, obavljat će se svakodnevno iz Abu Dhabija, pružajući putnicima priliku da iskuse autentičnu arapsku tradiciju i nauče o njegovoj jedinstvenoj historiji tokom godina. Grad Kuvajt je dom nekih od najboljih turističkih atrakcija u Kuvajtu, kao što su Kulturni centar Šeik Jaber Al-Ahmad, Velika džamija Kuvajta i Kulturni centar Šeika Abdulaha Al Salema. Grad je također poznat po svojoj Souq Al Mubarakiya, jednoj od najstarijih pijaca u zemlji, koja nudi egzotično osjetilno iskustvo.

Sa novim rutama Wizz Air Abu Dhabi će letjeti do ukupno 34 destinacije u krugu od pet sati od Abu Dhabija, od kada je aviokompanija pokrenuta u januaru 2021. Dolazak petog aviona kasnije ove godine znači da će se letovi za Kuvajt i Maldive obavljati potpuno novim avionom Airbus A321neo, koji nudi najmanji otisak na životnu sredinu. Današnja ekspanzija potvrđuje dugoročnu opredijeljenost Wizz Aira da ponudi ultra niske cijene karata za različite destinacije iz Abu Dhabija, istovremeno stimulirajući lokalnu ekonomiju i tržište rada.

Owain Jones, službenik za razvoj u Wizz Airu, rekao je: „Uzbuđeni smo što možemo najaviti dvije nove linije Wizz Aira u Abu Dhabiju, koje potvrđuju našu posvećenost podršci industriji putovanja i turizma UAE povezujući njen glavni grad s mnogim popularnim destinacijama za odmor u regiji i svijetu. Sa dolaskom našeg petog Airbus aviona u oktobru, oduševljeni smo što smo poboljšali povezanost sa našim susjednim zemljama širom GCC-a letovima za Kuvajt, kao i što našim klijentima pružamo pristupačne letove do Maldiva. Posebno smo uzbuđeni zbog pokretanja letova za Maldive, tropsku rajsku destinaciju visoko na listi putnika. Wizz tim se raduje što će uskoro ugostiti klijente u našim mladim i zelenim avionima.”

Strateški lociran u UAE, Wizz Air Abu Dhabi nudi ultra niske cijene, bezbrižne i efikasne opcije putovanja do Aleksandrije (Egipat), Almatija (Kazahstan), Amana (Jordan), Akabe (Jordan), Atine (Grčka), Bakua (Azerbejdžan), Beograd (Srbija), Dammam (Saudijska Arabija), Kuvajt Siti (Kuvajt), Kutaisi (Gruzija), Manama (Bahrein), Male (Maldivi), Muskat (Oman), Nur Sultan (Kazahstan), Salalah (Oman ), Santorini (Grčka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Sohag (Egipat), Tel-Aviv (Izrael), Tirana (Albanija) i Jerevan (Armenija), između ostalih.

Aviokompanija ima mladu flotu sastavljenu od četiri potpuno nova najsavremenija aviona Airbus A321neo, koji nude najmanji ekološki otisak goriva, emisije i buke. Wizz Air Abu Dhabi ima najmanji uticaj na životnu sredinu među svojim konkurentima u regionu, podržavajući dugoročnu posvećenost aviokompanije održivosti.

Za krajnji mir u ovom neizvjesnom vremenu, putnici mogu s povjerenjem rezervisati karte, zahvaljujući WIZZ Flex-u. Uz WIZZ Flex, putnici mogu otkazati svoj let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i dobiti 100% cijene karte odmah nadoknađene kreditom avio kompanije.

 

RutaLetoviPočetakCijene od*
Abu Dhabi – MaleUtorak, četvrtak, subota i nedjelja4. oktobar 2022.85,67 eura
Abu Dhabi – KuwaitSvaki dan30. oktobar 2022.26,56 eura

 

Latest Posts

Raport

spot_img