Klabika V Solomun – događaj koji zatvara Sarajevo Film Festival 19. augusta

Sarajevo će u augustu ponovo preuzeti štafetu regionalnog kulturnog centra, pa će 19. augusta, posljednje noći Sarajevo Film Festivala, grad rasplesati globalna DJ superzvijezda - Solomun!

Nedavno objavljeno

Klabika V Solomun – The Continuum je najiščekivanija zabava ljeta u Bosni i Hercegovini. Solomun će 19. augusta u 23.30 izaći na balkon iznad Vječne vatre i odsvirati višesatni set za hiljade vjernih fanova i posjetilaca Sarajevo Film Festivala koji prema dosadašnjim podacima dolaze iz 17 zemalja svijeta. Publika će plesati dužinom Titove ulice, baš kao i 2019. godine.

Solomun je fenomen savremene elektronske muzičke scene. Rođeni Travničanin je pored rezidentnih nastupa u hramovima elektronske muzike na Ibizi, tokom višedecenijske karijere zabavljao milione ljudi na festivalima širom planete, često svirajući i 200 dana godišnje.

Njegov utjecaj na globalnu pop kulturu prepoznali su i Rockstar Games, te je postao jedan od likova u popularnoj igri GTA Online.

Tek je 2015. godine Solomun prvi put nastupio u domovini, ali je svaki od njegovih nastupa  bio puno više od zabave zbog njihovog humanitarnog karaktera. Dio prihoda Solomun i Klabika su usmjeravali ka projektima mladih iz marginaliziranih grupa, Sigurnoj kući u Sarajevu i drugim organizacijama sa područja Travnika, Banja Luke, Brčkog, Mostara, Neuma i Sarajeva.

Ovo je peti Solomunov bh. nastup u produkciji Klabike koja ovom prilikom obilježava “Dekadu Elektriciteta”, deset godina posvećenosti razvoju noćne ekonomije. Ovaj događaj Klabika realizira u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, uz veliku podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom i Općinom Centar. Projekat je podržao i Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini koji je prepozno vrijednost i bitnost ovog dešavanja. Komercijalni brandovi i partneri, od lidera na korporativnom tržištu do seoskih domaćinstava, predstavljaju još jedan bitan stub u realizaciji ovog projekta.

Pročitaj još
Related

JASNA ŽALICA: SFF je uvijek budio osjećanje pripadnosti filmu, gradu, svijetu

Razgovarala Mersiha Drinjaković Snimio Haris Adžem / Spektroom Glumica Jasna Žalica,...

Predstavljamo filmove programa U fokusu 28. Sarajevo Film Festivala

“Mislim da će gledaoci i ove godine uživati u...

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru!

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 12....