Krem supa od vrganja

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
1 glavica luka,
2-3 kašike ulja,
300 g svježih vrganja,
2 krompira,
1 veća mrkva,
1 česno bijelog luka,
estragon u prahu,
100 ml bijelog vina,
700 ml vode,
100 ml kiselog vrhnja,
peršun

PRIPREMA: Vrganje očistite, narežite na kriške, kratko blanširajte i ocijedite. Na zagrijanom ulju prepecite nasjeckani luk, dodajte mrkvu narezanu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte podlijevajući vodom. Nakon toga umiješajte krompir narezan na kockice, protisnuti bijeli luk, so, biber i estragon pa nastavite dinstati još oko 10 minuta. Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite posutu nasjeckanim peršunom.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...