Zobena kaša po receptu Jamieja Olivera

Nedavno objavljeno

Sastojci (za 4 manje porcije):
160 g zobenih pahuljica,
600 g kravljeg ili sojinog mlijeka,
2 zrele banane,
30 g listića badema,
1/2 kašičice cimeta,
2 kašike maka,
med ili javorov sirup.
Priprema: Pomiješajte zobene pahuljice i mlijeko, dodajte prstohvat soli i stavite na vatru. Povremeno promiješajte i pričekajte da smjesa zakuha pa smanjite vatru i pustite da krčka još pet minuta. Narežite banane i tostirajte listiće badema na tavi na srednjoj vatri, sve dok ne poprime zlatnu boju. U toplu kašu umiješajte cimet, mak i malo meda ili javorovog sirupa. Uspite u zdjelice i dodajte bananu i bademe.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...