Tagliatelle sa tikvicama

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):

320 g tagliatella
400 g tikvica
3 usoljena inćuna
2 zrelija paradajza
malo bosiljka i žalfije
4 kašike maslinovog ulja
20 g putera
50 g parmezana
so i biber

Priprema: oprati inćune, posušiti ih i izrezati. Tikvice oprati, izrezati na tanke kolutove. Paradajz kratko prokuhati, oguliti i izrezati na kockice. Na ulju i puteru propržiti žalfiju, izvaditi je, pa tikvice i paradajz pržiti desetak minuta na jakoj vatri, posoliti, pobiberiti i dodati inćune. Pomiješati sa skuhanom tjesteninom, dodati isjeckan bosiljak, posuti parmezanom i poslužiti.  

Pročitaj još
Related

Pikantni makaroni

Potrebno (za 4 osobe): 320 makarona 200 g velikih zelenih maslina 250...

Tikvice sa mentom

Potrebno (za 4 osobe): 3 tikvice, 1 dl piva, 2 dl mlijeka, malo...

Pašteta od tunjevine

POTREBNO: Ocijeđena konzerva tunjevine u komadima, kašika soja sosa, 2/3 kašike limunovog...

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...