Nedavno objavljeno

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala 17 nominiranih

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Serije koje su nominirane za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

Ove godine kategorije nagrada su proširene. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Listu nominiranih i press materijal za TV serije preuzmite OVDJE

Latest Posts

Raport

spot_img