Prava magija: Oficijelni FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola stigao je u Sarajevo!

Bosna i Hercegovina i Sarajevo su ugostili jedinstvenu svjetsku turneju - FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola a Bosna i Hercegovina je prva evropska zemlja na ovogodišnjoj turneji koja dočekuje FIFA World Cup™ Trophy

Nedavno objavljeno

Peta ikad organizirana svjetska turneja originalnog FIFA-inog trofeja, koja će obići 51 državu, kako bi inspirirali i podijelili magiju sa navijačima i navijačicama širom svijeta, po drugi put uključuje dolazak Trofeja u Sarajevo.

FIFA World Cup™ Trophy će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici 17. i 18.5., a na platou preko puta Vijećnice će biti dostupan Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili.

“Za Coca-Colu, zapravo, stvarna magija svjetske turneje FIFA World Cup™ je u povezanosti s drugima, predanost igri i vjerovanju u svoj tim. Ovo je jedinstvena prilika za bh. građane – da vide i fotografiraju najpoznatiji i najprestižniji sportski simbol – originalni trofej FIFA svjetskog prvenstva”, kazao je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

Trofej stiže u pratnji – Gilberta Silve i Faruka Hadžibegića, ambasadora FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

“Velika je čast doći po prvi put u Sarajevo i biti dio ove sjajne priče sa Coca-Colom u kojoj mladima ljudima dajemo priliku za inspiraciju uživo sa najznačanijim fudbalskim trofejem na svijetu”, kazao je Gilberto Silva, ambasador FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

“Velika mi je čast biti ambasador na ovako značajnom događaju kao što je to FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola. Zadovoljstvo mi je govoriti u ime svih onih kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar, ali i za sve ljubitelje sporta”, rekao je Faruk Hadžibegić, bivši nogometaš bh.reprezentacije.

Kako da se približite trofeju?

The FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola je izuzetna prilika za ljude da uđu u djelić fudbalske istorije i podijele među sobom svoju strast prema sportu, a taj neko možete biti vi.

Da biste „osvojili“ priliku da se približite Trofeju i slikate s njim, potrebno je da učestvujete u aktivnostima koje su FIFA i Coca-Cola spremile za vas u Coca-Cola Corneru, na platou prekoputa Vijećnice.

„Velika mi je čast u ulozi gradonačelnice poželjeti vam dobrodošlicu u olimpijsko Sarajevo. FIFA World Cup trofej je “na putu oko svijeta”, u okviru ove jedinstvene turneje, stigao u bh. prijestolnicu. Sarajevo kao grad sporta i mladosti, sve Sarajke i Sarajlije u čije vam se ime danas i obraćam, ponosni su domaćini ovog eminentnog događaja. Pozivam sve svoje sugrađane i strastvene navijače da iskuse ovaj povijesni trenutak, vide i fotografiraju autentični fudbalski simbol i budu dijelom prave sportske čarolije! Sigurna sam da će ovaj trofej jednog dana biti upravo u rukama bh. Zmajeva, rekla je gradonačelnica Benjamina Karić.

O FIFA World Cup™ Trophy-u

Originalni FIFA trofej se dodjeljuje pobjednicima Svjetskog prvenstva, ali ostaje u FIFA-inom vlasništvu.

Reprezentacija koja je osvojila trofej, kao pobjednica Svjetskog prvenstva, privremeno zadržava autentični trofej, a zatim joj se trajno dodjeljuje pozlaćena replika, dakle ne od pravog zlata, sa ugraviranom godinom, zemljom domaćinom i pobjednikom događaja.

Originalni trofej je napravljen od čistog zlata i težak je 6.142 kg, a napravljen je kao kompozicija dviju ljudskih figura koje drže globus iznad sebe.

Trenutni dizajn Originalnog trofeja datira iz 1974. godine. Kao jedan od najpriznatijih svjetskih sportskih simbola i neprocjenjiva ikona, Originalni FIFA-in trofej može dodirnuti i držati u rukama samo vrlo odabrana grupa ljudi koja uključuje bivše pobjednike svjetskih prvenstava i šefove država.

Ovogodišnja misija putovanja FIFA-inog trofeja je stvaranje klimatski pozitivnih iskustava kroz praktikovanje najboljih praksi održivosti. Pored Vijećnice i u Coca-Cola Corneru će tokom oba dana biti postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada, kako bi se nastavila praksa edukacije građana i podizanja svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada, sa posebnim fokusom na plastičnu ambalažu.

Pročitaj još
Related

Otvorene prijave za sudjelovanje u programu “Volim film” 28. Sarajevo Film Festivala

Program VOLIM FILM omogućuje filmofilima pristup projekcijama, razgovore sa...

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada...

MySaloon aplikacija – početak digitalne revolucije u ugostiteljstvu

Neometan rad restorana i drugih ugostiteljskih objekata sada je...

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....