Izbijelite kosu kod kuće uz pomoć ovog čarobnog sastojka

Ne znamo za vas, ali mi smo puni kreativnosti u ovo vrijeme izolacije. Konačno imamo vremena posvetiti se svemu onome što nikako da stigne na red, ali i isprobati razne beauty tretmane za koje smo mislili da nikad nećemo. Obzirom da su frizerski saloni zatvoreni, a i pitanje je kada ćemo dobiti slobodan termin jednom kada se konačno otvore, potražili smo tutorijal koji objašnjava kako napraviti pramenove kod kuće

0
81

Za ovaj beauty eksperiment nisu vam potrebne kupovne boje za kosu, već isključivo prirodna namirnica koja obećava odlične rezultate, a riječ je o limunu. Limunska kiselina dat će vašoj kosi prošarane pramenove tek jednu do dvije nijanse svijetlije od vaše trenutne boje kose, čime ćete postići prirodan izgled, kao kada vam kosa posvijetli na moru.

Trebat će vam:

  • 1 šoljiica svježeg limunovog soka
  • 1/2 šoljice tople vode
  • plastična boca s rasprščivačem

Postupak:

1. Rukom zarolajte limune po radnoj ploči, prerežite ih na pola i iscijedite sok u zdjelu.

2. Dodajte toplu vodu.

3. Ulijte tekućinu u bocu s rasprščivačem.

4. Tečnost pošpricajte po vlažnoj kosi, koncentrirajući se na dijelove koje želite posvijetliti.

5. Sjednite na sunce jedan do dva sata (ne zaboravite na kožu nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom)

Sok limuna se aktivira toplotom, pa kada sunčeva toplota otvori kutikule kose, dolazi do posvijetljivanja boje. Ako očekujete potpunu transformaciju iz brinete u plavušu, razočarat ćete se. Rezultati su vrlo blagi, što je odlično jer je nemoguće upropastiti trenutnu boju. Limunov sok u kombinaciji sa suncem najbolje djeluje kao prirodni highlighter za osobe s plavom i svijetlo smeđom kosom.

Limunska kiselina može dehidrirati vašu kosu, stoga nakon ovog tretmana obavezno dobro isperite kosu uz pomoć šampona kako bi uklonili sve tragove kiseline te nanesite hidratantnu masku i regenerator kako bi kosu nahranili i dali joj potrebnu vlažnost.

tportal.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here