Nedavno objavljeno

SRĐAN PRODANOVIĆ: Da male stvari postanu velike 

Misija udruženja The Little Things We Adore, koje je osnovao modni konsultant Srđan Prodanović, jeste podrška modnim dizajnerima, umjetnicima i kreativcima iz zemalja zapadnog Balkana u afirmaciji na evropskoj, ali i svjetskoj sceni

Priredila Ivana Zimić

The Little Things We Adore, ili jednostavno Voljene sitnice, naziv je udruženja, sa sjedištem u Rovinju, čija je misija zaustaviti marginalizaciju modnih dizajnera, umjetnika i kreativaca zapadnog Balkana te im pružiti potrebne instrumente kako bi postigli uspjeh prije svega u Evropi, a zatim i u globalnoj modnoj, umjetničkoj i dizajnerskoj zajednici. Na čelu s predsjednikom Srđanom Prodanovićem, udruženje je već uspješno promoviralo na međunarodnom nivou širok spektar kreacija mladih modnih dizajnera, od kojih su mnogi milenijalci, ali je ubrzo postalo jasno da je potrebna sveobuhvatna podrška koja će dizajnere i umjetnike povezati s potencijalnim tržištima i osigurati mrežu koja bi im mogla omogućiti kreativnu suradnju.

Udruženju The Little Things We Adore pridružile su se, između ostalih, modna dizajnerica Belma Tvico i manekenka Hilda Halilović

“Kao što je ponekad manje više, tako su povremeno male stvari velike. Ovdje se radi upravo o tom fenomenu. Jer se Voljene sitnice – The Little Things We Adore bave malim i pojedinačnim, ali su im ambicije velike”, kaže poduzetnik i dugogodišnji modni konsultant Srđan Prodanović, rodom iz Sarajeva. “Ovo udruženje nastalo je u kontekstu međukulturalne suradnje kako bismo pružili međunarodnu podršku i omogućili prepoznatljivost rada modnih dizajnera, umjetnika i kreativaca na zapadnom Balkanu.” Međunarodne reference udruženja Voljene sitnice su besprijekorne i može se pohvaliti nizom uglednih počasnih članova iz cijelog svijeta, na čelu sa svojom “kumom”, američkom stilisticom Cristinom Ehrlich, a iz Sarajeva dolaze modna dizajnerica Belma Tvico i manekenka Hilda Halilović. “Ponosni smo što imamo umjetnika i direktora galerije savremenih umjetnosti Manifesto Benjamina Čengića i njegovu sestru Nadu Čengić, dizajnericu koja je dio udruženja, kao i fotografa Vedada Krkbeševića”, dodaje Prodanović.

“Kuma” udruženja je američka stilistica Christina Ehrlich (FOTO: ALMIN ZRNO)

Udruženje Voljene sitnice – The Little Things We Adore također se može osloniti na vlastitu stručnost u razvoju transnacionalnih veza s akademskom i poslovnom zajednicom, stručnjacima iz modne industrije itd. Cilj je razviti međunarodnu mrežu, najprije s partnerima iz Evropske unije, a zatim i širom svijeta, koja će zaživjeti i razvijati se vlastitim entuzijazmom bez potrebe za dodatnom podrškom.

Latest Posts

Raport

spot_img