Nedavno objavljeno

Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.

Šesnaesto izdanje Talentsa Sarajevo, prestižnog programa Sarajevo Film Festivala pokrenutog u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, ove godine se održava na temu Dis/Content

Talents Sarajevo, prestižni program Sarajevo Film Festivala, poziva talentovane filmske reditelje, producente, glumce, scenariste, snimatelje, montažere i filmske kritičare da apliciraju za program koji će se ove godine održati od 13. do 18. augusta.

Poziv je sada otvoren za prijave iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kipra, Kosova*, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Turske, te – po prvi put – Ukrajine.

Ovogodišnje izdanje će tematski adresirati savremeni pojam “sadržaja” (content), koji dominira sferama umjetnosti, medija i zabave u našoj digitalnoj, Web 2.0 epohi. Već sam naslov Dis/Content, koji igrom riječi spaja sadržaj i nelagodu (discontent), kritički pristupa ovom složenom pojmu, istovremeno i sveprisutnom i neuhvatljivom. Serija master klasova, radionica, predavanja, diskusija i projekcija funkcioniraće kao forum za pažljivo istraživanje “sadržaja” i njegovih efekata, posebno onih koji ugrožavaju film i audio-vizuelnu industriju općenito.

Pokrenut u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je izrastao u vodeće regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. U vremenima koja nastavljaju biti izazovna iz cijelog niza političkih i ekonomskih razloga, Talents Sarajevo će nastaviti pružati bezrezervnu podršku talentiranim profesionalcima na početku karijere.

Rok za prijave je 31. maj 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img