Nedavno objavljeno

Severina: Sve može da mi izmami osmijeh

“Imam sreću što sam u ovom svom bitisanju upoznala mnogo ljudi, od nekih sam naučila šta valja, od drugih šta ne valja. Svi su mi bili dobro iskustvo u životu”, kaže za Graciju poznata pjevačica

Popularna pop pjevačica, tekstopisac i performer, Severina Vučković, priredila je pravi muzički događaj na nastupu u Luštici Bay, ali i podijelila sa publikom vijest o tome da je poslije dugogodišnje borbe dobila starateljstvo nad devetogodišnjim sinom Aleksandrom. “Vratilo se dite doma. Hvala na podršci svima. Pjevamo s veseljem”, rekla je Severina. To je ovu noć na crnogorskom primorju učinilo za nju nezaboravnom. Inače, popularna pjevačica u razgovoru za Graciju priznaje da su joj najdraži nastupi pored mora. “Pored mora sam i počela karijeru. Volim tu energiju i sve vezano za more. Srećna sam što sam opet u Crnoj Gori poslije ove pauze zbog epidemije izazvane korona virusom, što su krenuli koncerti i nastupi. Ovdje su divni ljudi, opušteni i dragi. Estetika cijelog prostora Luštica Bay je predivna.”

Severinini koncerti su svojevrsni audio-vizuelni ugođaj i pružaju kompletan muzičko-scenski užitak. Ona istinski uživa na sceni. U taj svijet je zakoračila još kao dijete. Igrala je manje uloge u pozorišnim i operskim predstavama u rodnom Splitu. Osvojivši brojne nagrade na lokalnim festivalima osamdesetih godina prošlog vijeka započela je profesionalnu karijeru. Dobitnica je nagrade Zlatna ptica za najtiražnijeg izvođača decenije u Hrvatskoj, a 2015. godine bila je najguglanija osoba u Hrvatskoj i Sloveniji. Predstavljala je Hrvatsku na Evrosongu 2006. u Atini sa pjesmom Moja štikla, zauzevši 12. mjesto. U njenom repertoaru zastupljene su i vesele, energične pjesme i balade, interesovalo nas je šta je više Severina. “Imam sreću što sam u ovom svom bitisanju upoznala mnogo ljudi, od nekih sam naučila šta valja, od drugih šta ne valja. Svi su mi bili dobro iskustvo u životu. Mislim da će moje vrijeme, to što je Severina zapravo, tek doći. Smatram da nisam svoje kapacitete iskoristila do kraja. A, opet je uvijek malo vremena. Tako da šta god da jesmo sada, treba razmišljati šta ćemo biti i kako će nam život bili lakši. Sada sam u toj fazi da mislim da se najviše bližim svojoj suštini i to je ono što me veseli. Od malena sam počela da se bavim onim što volim i nastaviću tim putem, bilo da su to koncerti, pozorište ili nešto treće. Bitno je da sam u tome ja ja, i da uživam”, objašnjava Severina i otkriva šta može da joj izmami osmijeh, koji uvijek krasi njeno lice, uprkos svim životnim problemima sa kojima se suočavala i fazama kroz koje je prolazila. (M. Strugar/Luštica Bay)

Gracija CG, oktobar 2021.

Latest Posts

Raport

spot_img