Nedavno objavljeno

Ovo proljetno cvijeće otrovno je za pse

Stiglo je proljeće i priroda se budi, ali vlasnici pasa sada trebaju biti na oprezu. Postoji proljetno cvijeće koje je otrovno za pse.

“Važno je biti svjestan cvijeća koje bi moglo biti otrovno za pse u vrtovima i šetnjama”, kaže Shannon Keary za House Beautiful.

Ako vaš pas pojede biljku ili cvijet za koji se zna da je otrovan, morate biti spremni odmah ga odvesti veterinaru. Evo na koje proljetno cvijeće treba obratiti pažnju.

Tulipani

Iako su obožavani, tulipani su iznimno otrovni za kućne ljubimce, posebno lukovice. Ako ih pas pojede, to može dovesti do povraćanja i proljeva.

Narcisi

Narcisi su zbog svojih žutih cvjetova omiljen proljetni cvijet, ali treba ih držati podalje od četvoronožnih prijatelja. Trener pasa Joe Nutkins kaže da mogu biti opasni i dovesti do povraćanja, pojačanog izlučivanja sline i srčane aritmije.

Visibabe

Vjesnici proljeća kod pasa mogu uzrokovati povraćanje i proljev. Kad krenete u šetnju, budite oprezni ako vaše znatiželjno štene odluta i pronađe lukovicu ili cvijet visibabe.

Zvončići

Svi dijelovi zvončića predstavljaju opasnost za pse pa je važno biti na oprezu kada šećete šumom. Simptomi trovanja su proljev i povraćanje.

Proljetni šafran

Proljetni šafran može biti posebno opasan za pse. Prema Nutkinsu, može uzrokovati zatajenje organa ako se proguta, kao i povraćanje, krvavi proljev i slinjenje.

index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img