Nedavno objavljeno

ELDIN NUHIĆ: Ljepota je u jednostavnosti

Manje je više – poručuje poznato ime u svijetu frizera Eldin Nuhić, vlasnik salona Studio EN, te nam donosi svoje prijedloge za frizure ovog proljeća

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Adnan Lingo Styling No Nation Fashion

Stvaranje frizura je umjetnost za Eldina Nuhića, vlasnika salona Studio EN i osnivača te glavnog edukatora frizerske EN akademije. Da je Edo sjajan frizer znamo u Graciji već godinama: surađivao je na brojnim modnim editorijalima, bio zaslužan i za izgled mnogih naših sugovornica i sugovornika, a u decembru 2012. je specijalno za naslovnicu dvjestotog izdanja našeg magazina kreirao frizuru manekenki Sarah Čerkez u obliku broja 200.
Kreativni proces koji stalno unapređuje, postavljajući sebi nove izazove, Edina je životna filozofija. “U poduhvat uvijek ulazim s osnovnom idejom, ali nikad ne znam šta će se iz nje razviti. I to je čar mog posla. Volim kad sâm sebe iznenadim rezultatom.”

I nas je iznenadio ovaj put. Za razliku od ekstravagantnih, avangardnih i geometrijskih frizura, po kojima je poznat, i s kojima je učestvovao na svjetskim profesionalnim takmičenjima, odlučio nam je pokazati frizure čija je odlika jednostavnost. Ili kako bi on rekao: “Stiglo je proljeće, sad je vrijeme za manje je više. Fotografije sve govore, a ja bih da dodam kako je keratinski minival hit ove sezone.”
Na modelu Lejli Džanković pokazao je kako se skraćivanjem duge kose na poludugu dešava prava transformacija, te koliko različitih izgleda novi styling kose može pružiti. “Ideja je da zadržimo jednostavnost i u pristupu stvaranja frizure i u njezinom konačnom rezultatu, kaže Edo.
Ovo je svakako prilika da i sami izaberete neki od Edinih prijedloga za svoju transformaciju ovog proljeća.

Gracija 421, april 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img