NaslovnicaShowbizCameron Diaz: 'Nikad ne perem lice. Osjećam se poput divlje životinje'

Cameron Diaz: ‘Nikad ne perem lice. Osjećam se poput divlje životinje’

Početkom milenija jedna od najzaposlenijih glumica u holivudskoj industriji odlučila se oprostiti od svjetla reflektora i glamura, a s njim i društvenih standarda ljepote što je otkrila u novom intervjuu

Slavna Cameron Diaz brojne je iznenadila priznanjem kako na pragu 50-e rijetko razmišlja o svom izgledu i ‘nikada’ ne pere lice, uprkos tome što posjeduje ‘milijardu’ proizvoda za osobnu njegu.

Diaz je otkrila koliko joj je život oslobađajući sada kada se nalazi izvan središta pažnje u novom intervjuu sa Michelle Visage, zvijezdom RuPaulovog takmičarskog showa Drag Race.

Privlačnost koju Hollywood posjeduje Diaz je nazvala zamkom iz koje je uspjela pobjeći 2015. godine nakon vjenčanja s muzičarem Benjijem Maddenom. Diaz je navodno odbila filmske ponude od gotovo 100 miliona dolara od svog izlaska s holivudske A-liste, no zbog toga ne žali.

‘Apsolutno sam bila žrtva svih društvenih objektivizacija i eksploatacije kojima su žene izložene. Sve sam ih prihvatila u određenim trenucima. U Hollywoodu je teško je ne gledati sebe i osuđivati se prema drugim obilježjima ljepote, a mislim da je to jedna od najvećih stvari zbog kojih ne žalim, ova djevojka zadnjih osam godina je kao divlja životinja. Ja sam zvijer’, izjavila je glumica otkrivši kako je briga o izgledu zadnja stvar na koju pomisli u danu.

‘Doslovno ne radim ništa po tom pitanju. Nikad ne perem lice’, priznala je dodajući kako proizvodi na njezinoj polici u kupaoni samo skupljaju prašinu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

‘Dvaput mjesečno, ako sam takve sreće, sjetim se da bi mogla nešto napraviti po pitanju izgleda. Jednostavno se trenutno ne nalazim na mjestu gdje bih za takve stvari ulagala svoju energiju’. Njezin je prioritet sada, dok se sprema navršiti 50 godina, ‘ostati jakom’.

Uprkos tome što više ne glumi, Diaz još uvijek radi punom parom – u ulozi suosnivačice brenda vina Avaline.

tportal.hr