Nedavno objavljeno

Damian Lewis prvi put javno progovorio o gubitku supruge

Učestvujući na večeri poezije, slavni glumac Damian Lewis prvi je put javno progovorio o gubitku svoje 'savršene' supruge Helen McCrory, koja je preminula prije devet mjeseci nakon borbe s karcinomom dojke

Bila je to uistinu noć prepuna emocija u kojoj je zvijezda serije ‘Milijarde’, Damian Lewis, nakon devet mjeseci prvi put javno progovorio o smrti svoje supruge Helen McCrory. Glumica i zvijezda ‘Harryja Pottera’ i ‘Peaky Blindersa’ preminula je u 53. godini života od karcinoma dojke, a o svom gubitku Lewis je tek sada skupio hrabrosti da progovori.

Noć poezije održana je u Nacionalnom pozorištu, a nakon što je prikazan prošlogodišnji snimak, na kojoj čita upravo Helen McCrory, Damian je pozvao prijatelja svoje supruge, s kojom je proveo u braku 14 godina, da zajedno s njim pročita stihove.

U pozorište je glumac stigao s njihovom 15-godišnjom kćerkom Manon i 14-godišnjim sinom Gulliverom, a tokom govora rekao je da ovime odaje počast svojoj ‘savršenoj supruzi Helen’, nakon čega je ‘palicu’ preuzeo njegov prijatelj.

‘Ova je večer posvećena njoj i savršena je jer je Helen voljela Nacionalno pozorište’, poručio je glumac publici od 900 osoba, među kojima je bilo i njihovo dvoje djece.

Glumac je pročitao završni stih pjesme ‘Sve će biti u redu’ irskog pjesnika Dereka Mahona: ‘Bit će umiranja, ali nema potrebe ulaziti u to… Sunce izlazi uprkos svemu… Sve će biti u redu.’

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img