Nedavno objavljeno

iPhone odjednom ne sluša? Isprobajte ove trikove

Ako ste vlasnik iPhonea i vaš telefon odjednom ne radi kao dosad, postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete napraviti prije neminovnog hodočašća prema servisu.

Premda iPhone od nastanka prati reputacija jednog od najkvalitetnijih smartfona na svijetu, činjenica je da se, kao i svaki drugi elektronički uređaj, može pokvariti. Na sreću, dio kvarova možete popraviti sami dok za neke morate posjetiti servis. U ovom ćemo vodiču objasniti kako se riješiti manjih softverskih problema, kao i objasniti kako ponovno pokrenuti uređaj koji se ne želi ugasiti ili upaliti.

Magična procedura – gašenje i paljenje

Riječ je o dobro isprobanom IT triku koji je s vremenom postao vic, no i dalje drži vodu kao najučinkovitiji prvi korak koji korisnik mora napraviti prije ulaska u dublju analizu problema. Ako imate iPhone X, XS, 11, 12 ili 13, držite tipku za paljenje i jednu od tipki za regulaciju zvuka sve dok na ekranu ne dobijete opciju gašenja. Ako imate iPhone SE, 8, 7, 6, njihove varijante S ili stariji model, samo držite tipku za paljenje. Nakon što ga držite nekoliko sekundi vidjet ćete slajder za gašenje. Povucite ga i pružite vašem smartfonu oko pola minute da se potpuno ugasi.

Za ponovno paljenje samo držite tipku za paljenje dok ne ugledate logotip Applea.

Ažurirajte aplikacije

Velik broj problema s iPhoneom uzrokuje neažurirani softver. Za provjeru koristi li vaš smartfon najnoviji iOS odite u postavke, birajte stavku General i pod njom nadogradnju softvera (Software Update). Najbolja stvar koju možete napraviti je dozvoliti smartfonu da se sam nadograđuje ulaskom u postavke te u menije General, pa u nadogradnju softvera, odnosno Software Update, i tamo pod upitom za automatske nadogradnje (Automatic Updates) aktivirajte stavke za preuzimanje i instalaciju nadogradnji (Download iOS Updates i Install iOS Updates).

Za provjeru nadogradnji aplikacija odite u App Store i pritiskom na vašu profilnu ikonicu uđite u listu instaliranog softvera. Pritisnite sredinu ekrana i povucite ga dolje. Nakon što softver izlista sve programe koji su dobili zakrpu pritisnite nadogradnju svih, odnosno Update All.

Telefon se ne gasi ili ne pali

Vaš iPhone ponekad neće reagirati na dodir ili će mu se zamrznuti zaslon. Ako se to dogodi, vrijeme je za ‘prisilno ponovno pokretanje’. Evo kako ga možete aktivirati na većini modernih modela iPhonea, odnosno od iPhonea 8 do iPhonea 13.

Pritisnite brzo tipku za pojačavanje, nakon toga tipku za stišavanje zvuka i zatim držite tipku za paljenje. Kad vidite logo Applea na ekranu, možete pustiti tipku za paljenje.

Ako ste vlasnik iPhonea 7, držite tipku za paljenje i stišavanje zvuka sve dok ne vidite logo Applea. Ako imate iPhone 6S, prvu generaciju SE-a ili stariji iPhone, pritisnite i držite tipku za paljenje i tipku Home sve dok ne vidite logo Applea.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img