Nedavno objavljeno

Evo što Keanu Reeves napravi s većinom zarade od filmova

Tokom godina života i rada u Hollywoodu, nagađa se da je Keanu Reeves zaradio oko 315 miliona dolara, a njegov blizak prijatelj tvrdi kako je holivudskom glumcu zbog toga neugodno

‘To je nešto zbog čega je njemu jako neugodno’, rekao je blizak prijatelj Keanu Reevesa za The Post i potom otkrio: ‘Većinu tog novca Keanu je podijelio ljudima kojima je potrebno i za to tek rijetki znaju. On je itekako svjestan koliki je sretnik, no za razliku od ostalih holivudskih megazvijezda, ne uzima to zdravo za gotovo.’

Kako je otkriveno tokom decembra ove godine, holivudski je miljenik donirao čak 70 posto od zarade za snimanje prvog ‘Matrixa‘, a sve za istraživanje i pronalazak lijeka za oboljele od leukemije. Tu je informaciju s javnosti podijelio njegov publicist, otkrivši zapravo time da je Reeves jedna od najdarežljivijih osoba u Hollywoodu.

A osim što rado donira onima kojima je potrebno, uživa kupovati i darivati svoje saradnike, porodicu i dobrotvorna udruženja. Tako je naprimjer dao 20 hiljada dolara bonusa iz svog džepa jednom zaposleniku na setu ‘Matrixa‘, koji se našao u financijskom problemu.

Dvanaestorici kaskadera iz ‘Matrix Reloaded’ poklonio je ono što on najviše voli – Harley Davidson motor, dok je tokom snimanja četvrtog nastavka ‘Johna Wicka’ kaskaderima dao skupocjeni Rolex Submariner s osobnom posvetom.

Inače, Keanu Reeves u Hollywoodu je na glasu kao osoba s kojom svi žele raditi, i to ne samo zbog poklona, već zbog toga što nikoga ne podcjenjuje i sve smatra jednako važnim za uspjeh samog filma.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img