Nedavno objavljeno

TEST: Perfekcionistica ili hedonistica?

Velike kozmetičke kuće dobro znaju da postoji jedno malo pleme žena koje svakim danom broji sve više članica koje veoma ozbiljno shvataju vlastitu njegu. Za njih je to najprijatniji postojeći luksuz: obožavaju top-proizvode, nove formule, ekskluzivne tretmane…

Kada se ujutru probudite:

A: Dobro se protegnete i počnete dan dobro raspoloženi. Jer i mama je uvijek govorila – probudiš li se mrzovoljna prije ćeš dobiti bore!
B: Pripremite doručak prema savjetu nutricioniste: sok od narandže, nemasni jogurt, integralne žitarice (bez šećera) i kafa. Zatim vitamini i gimnastika! Na prvi jutarnji sastanak stići ćete u blistavom izdanju.

Niko i ništa ne može vas natjerati da izađete iz kuće bez:

A: Hidratantne kreme sa zaštitnim UV faktorom, malo sjajnog pudera u prahu i laganog dodira sjaja na usnama.
B: Seruma i kreme protiv bora, malo tečnog pudera, maskare i ruža na usnama.

Konačno imate cijeli dan samo za sebe:

A: Nadoknadit ćete izgubljeno vrijeme. Ostat ćete duže u krevetu, doručkovati natenane, prošetati i otići sa prijateljicom na lagani ručak. Zatim, kod frizera na poseban tretman, a navečer u kino ili u restoran.
B: Zakazat ćete termin u najluksuznijem salonu u vašem gradu za jedan megatretman u koji spada: najnoviji tip masaže, depilacija, manikiranje, pedikiranje, magična krema za fantastičan izgled i frizura po posljednjoj modi. Navečer ćete otići na zabavu u “in” lokal.

Odlučili ste: nema vas u kući ni za koga. Posvetit ćete se omiljenom ritualu unutar vaša četiri zida, a to je:

A: Prvo temeljito skidanje šminke, piling lica i cijelog tijela, lagana samomasaža omiljenim mlijekom sa baršunastim učinkom na kožu.
B: Relaksirajuća i mirišljava kupka, maska za lice sa lifting efektom, noćna krema sa efektom botoksa, krema za ruke, krema za stopala. I kap parfema prije odlaska u postelju.

U neseseru koji uvijek nosite sa sobom nikada ne nedostaju:

A: Balzam i sjaj za usne, puder u prahu, gumica ili šnala za kosu, mini parfem, četka za kosu.
B: Termalna voda u spreju za osvježenje lica, tečni puder, maskara, ajlajner i ruž za usne, parfem u mini izdanju, četka za kosu.

Za vas je ljepota:

A: Imati svoj metod i uvijek ga slijediti: skidanje šminke i čišćenje lica, hidratantna krema ujutru i navečer, prirodan, ali savršen izgled.
B: Neophodnost koja počiva na četiri osnovne stvari: glatka koža, jasan pogled, stroga šminka i, uvijek i na svakom mjestu, uredna frizura.

Vaša beauty mantra je:

A: Savršena koža se postiže istrajnošću, iz dana u dan.
B: Savršena koža je plod ultraintenzivne, ciljane njege i ogromnog samopoštovanja.

Ne može vam se nikada desiti da:

A: Odete na spavanje a da niste skinuli šminku, osvježili lice tonikom i nanijeli noćnu kremu.
B: Odete na spavanje a da se niste istuširali i na svaki centimetar lica i tijela nanijeli hidratantno sredstvo.

Neoprostiva greška je:

A: Nepoznavanje vlastite kože.
B: Ne znati da između vaših godina i starosti kože može postojati velika razlika.

Vaš ideal ljepote veoma liči na:

A: Natalie Portman, Umu Thurman, Cate Blanchett.
B: Madonnu, Sharon Stone, Monicu Bellucci.

Najviše odgovora pod A:

Prave ste beauty ovisnice, ali razumne. Obožavate proizvode koji vas asociraju na čistoću, egzotična mjesta i nedirnutu prirodu. Pod uslovom da sadrže rijetke i skupocjene sastojke, dakle, ono najbolje iz prirode pripremljeno na najbolji mogući način. Da biste se, naravno, uspješno suprotstavile nastajanju bora. Vaš idealan odmor? Boravak u spa-centrima je pravo investiranje u budućnost… Kao trošenje čitavih malih bogatstava na kozmetička sredstva. Uvijek ste dobro informirane i znate sve o najnovijim dostignućima u kozmetici, čitate, diskutujete i testirate proizvode i uvijek o njima izražavate vlastito mišljenje. Iz vašeg rafiniranog ukusa proizašla je jedna prirodna i pozitivna ljepota koja se mora zamijetiti jer prevazilazi vaš vanjski izgled.

Najviše odgovora pod B:

Za vas su ljepota (ne samo vanjska) i uspjeh potpuno neodvojivi. Vaše kreme su uvijek u najluksuznijim pakovanjima… Vaše kupatilo? Ono izgleda kao izlog prodavnice sa najekskluzivnijim proizvodima tek pristiglih na tržište ili onih koji dolaze direktno iz Amerike, Japana, Australije… Vaš rokovnik je pun adresa najrazličitijih salona za ljepotu i spa-centara u kojima po imenu poznajete sve uposlene. Imate frizera koji savršeno šiša, zatim drugog koji je stručnjak za bojenje kose. Vaše ime je, naravno, na listama samo onih najboljih centara. Više ste nego zadovoljne jer ste za vaše prijateljice pravi izvor informacija i savjeta. n

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img