Da li je Vuittonova torba stara 21 godinu novi hit?

Odgovor na to pitanje je “da”, ako je vjerovati Rihanni. Sada je izvukla svoju torbicu iz 2001., koja je plod saradnje Louis Vuittona i Stephena Sprousea

Nedavno objavljeno

U modi je trenutno početak 21. vijeka, bar što se tašni tiče, jer modeli koji su tada lansirani u potpunosti preuzimaju modnu sliku. Jedna od najuticajnijih i najtipičnijih torbi tog vremena je ona koju je kuća Louis Vuitton lansirala u suradnji s američkim modnim dizajnerom i umjetnikom Stephenom Sprouseom – gdje je preko uzorka monograma ispisao ime brenda u stilu grafita. Sada, kada je Rihanna viđena sa svojim starim modelom Poucette torbe iz ove saradnje, Ebay, Tradera i drugi sajtovi koji prodaju odjevne predmete i dodatke su opustošeni što se tiče tašni iz ovog doba.

Inače, modna kuća Louis Vuitton je dugo vremena vrlo pažljivo eksperimentirala sa svojim klasičnim i vrlo uspješnim uzorkom, ali posebno u vrijeme kada je Marc Jacobs bio njen kreativni direktor (otišao je 2013. nakon 16 godina u brendu), a zatim su se odvažili i dozvolili umjetnicima da kreiraju vlastitu verziju LV uzorka. Najuspješnija saradnja bila je ona sa Takashijem Murakamijem, koji je, između ostalog, napravio šareni monogram na bijeloj pozadini, ponekad pomiješan sa simbolima i figurama.

 

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...