Nedavno objavljeno

Princeza Charlene uskoro bi se mogla vratiti u Monako

Sve su glasnija šuškanja da bi se princeza Charlene za nekoliko tjedana mogla vratiti u Monako kako bi 28. siječnja prisustvovala obilježavanju dana Svete Devote – zaštitnice Kneževine

Odnos između monegaške kneževske porodice i Svete Devote je drevni i snažan, a proslava njezinoga dana ujedno je jedan jedan od najvažnijih događaja u kalendaru princeze Charlene.

Svake godine članovi kneževske porodice učestvuju u svečanostima u znak sjećanja na svoju zaštitnicu.

Pojedini kraljevski komentatori raspravljali su o tome da bi se Njezino Visočanstvo, ako bude dovoljno dobro, moglo vratiti u Monako na svetkovinu do koje joj je toliko stalo.

Svečanosti su bile jedno od rijetkih javnih događanja kojima je Charlene prisustvovala prošle godine zajedno sa svojom porodicom.

U svojoj rodnoj Južnoj Africi, princeza Charlene protekle je godine boravila od maja do novembra nakon što se ozbiljno razboljela zbog infekcije uha, nosa i grla. Bilo joj je potrebno nekoliko kirurških zahvata za liječenje stanja i konačno je dobila dozvolu za povratak u Monako u novembru.

Međutim, nekoliko dana nakon što se vratila u zemlju, prebačena je u jednu švicarsku zdravstvenu ustanovu kako bi nastavila liječenje. Palača je krajem prošle godine javnosti otkrila kako je oporavak monegaške princeze ‘ohrabrujući’ i da će potrajati još nekoliko mjeseci.

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img