Pohovane jabuke ili jabuke u šlafruku jelo su koje su mnogi jeli kada su bili djeca. Napravite ih u sezoni jabuka i sjetite se djetinjstva. Ogulite 4 jabuke, izvadite im sredinu i narežite ih na kolutove ne deblje od 5 mm. Umutite 2 jaja, dodajte 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer i so po ukusu. Dodajte 250 ml mlijeka i 200 gr brašna. U tavu dodajte veću količinu ulja. Kada se zagrije, kolute jabuke umočite u tijesto s obje strane i stavite ih da se peku – s obje strane po nekoliko minuta. Kada poprime zlatnu boju, gotove su. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Servirajte ih posute šećerom u prahu.

Podsjećanje na djetinjstvo
Pročitaj jošRelated
Gastro
Nova ugodna kombinacija ukusa iz HELL-a: ENERGY COFFEE Slana Karamela bez laktoze je stigla!
admensur -
HELL je lansirao asortiman ENERGY COFFEE u tri ukusa...
Gastro
Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!
admensur -
Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...
Gastro
President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!
admensur -
Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su...